Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σε αναγκαστική αργία ο Αρχιμουσικός

Με ομόφωνή απόφασή της η διοίκηση της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (Παλαιά Φιλαρμονική) έθεσε σε αναγκαστική αργία τον αρχιμουσικό μετά από καταγγελίες γονέων εις βάρος του.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι γονείς που κατήγγειλαν την συμπεριφορά του Αρχιμουσικού στην διοίκηση του παλαιότερου μουσικού ιδρύματος της χώρας, έχουν ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη ενώ το βράδυ της Τετάρτης σε ειδική έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής παρουσίασαν τα στοιχεία βάσει των οποίων οδηγήθηκαν σε αυτή την ενέργεια.
Μετά από αυτό η Διοίκηση της Φιλαρμονικής Εταιρείας απεφάσισε ομόφωνα να θέσει σε αναγκαστική αργία τον Αρχιμουσικό έως ότου διαλευκανθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το όλο θέμα.
Παράλληλα παγώνουν μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων του μουσικού σώματος έως ότου ανακοινωθεί το όνομα που θα αναλάβει τη μουσική διεύθυνση του ιδρύματος.
Στελέχη της Φιλαρμονικής με τα οποία μίλησαν τα "Κ.Ν." εξέφρασαν την βαθύτατη πικρία τους για την εξέλιξη αυτή, διευκρινίζοντας ότι έπραξαν αυτό που επιβάλλεται όταν υπάρχουν τέτοιου είδους κατηγορίες, αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ετυμηγορία της δικαιοσύνης.
Επισήμαναν παράλληλα όμως ότι η ιστορία του ιδρύματος και η προσφορά του στο κερκυραϊκό πολιτισμό και ιδιαίτερα στα νιάτα της Κέρκυρας δεν μπορεί να θίγεται από μεμονωμένες και προσωπικές ενέργειες και πράξεις προσώπων που με τον α ή με τον β τρόπο υπηρετούν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: