Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ψάχνουν για Δήμαρχο στο ΠΑΣΟΚ

Μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα, και πριν η Κυβέρνηση ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της για το Σχέδιο Καλλικράτης, το σχέδιο δηλαδή της διοικητικής αναδιοργάνωσης της χώρας, εντείνονται ζυμώσεις και διαβουλεύσεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους δημάρχους στους υπό σύσταση Δήμους της Κέρκυρας.
Οι ζυμώσεις αυτές ανάμεσα σε παλαιά και νέα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ εστιάζονται περισσότερο στην περίπτωση του Δήμου Κερκυραίων, όπου όλα δείχνουν πως ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Χρύσανθος Σαρλής δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της πόλης της Κέρκυρας, ενώ ο Σωτήρης Μικάλεφ ο σημερινός δήμαρχος, συνεχίζει να έχει την επιφυλακτική στάση ικανής μερίδας μελών και στελεχών του κόμματος.
Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ότι σ' αυτή τη συζήτηση συμμετέχουν ακόμη και πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα της ομάδας Μικάλεφ, (που κυριολεκτικά ευεργετήθηκαν από την παρούσα δημοτική αρχή), αποδυναμώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου Κερκυραίων. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στα ΚΝ γνωστό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπου επί σειρά ετών έχει θητεύσει σε κορυφαίες θέσεις της αυτοδιοίκησης, σχεδόν καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα για συζήτηση και σύμπραξη στις πρωτοβουλίες αυτές. Πρωτοβουλίες οι οποίες ως κύριο γνώρισμά τους φέρονται να μην είναι άγνωστες στα υψηλότερα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ όπως η Υφυπουργός Αντζελα Γκερέκου αλλά και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που τον άλφα ή με τον βήτα τρόπο σχετίζονται με την Κέρκυρα.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων πέραν από το προσωπικό παρών ως πιθανοί υποψήφιοι Δήμαρχοι που έχουν δηλώσει κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών των κινήσεων αυτών, έχουν τεθεί για μια ακόμη φορά τα ονόματα των Τηλέμαχου Χυτήρη και Γιώργου Ρωμαίου ως ενωτικών κρίκων για την σύμπτυξη των δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος ώστε να διεκδικηθεί αποτελεσματικά ο Δήμος Κερκυραίων.
Το φαινόμενο αυτό φαίνεται ότι δεν είναι ξένο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Αντίστοιχες κινήσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ηγεσίας του κόμματος η οποία με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο γραμματέας Σ. Ξυνίδης, στέλνει σαφές μήνυμα προς τις κινήσεις αυτές σημειώνοντας ότι στην αξιολογική κρίση του κόμματος κανείς δεν θα έχει προβάδισμα λόγω του χρόνου ενεργοποίησης της πρωτοβουλίας.
Σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σ. Ξυνίδης "οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων δεν αποκτούν πλεονεκτήματα" διατυπώνει με έντονο τρόπο την δυσαρέσκειά του αλλά και την άποψη, ότι "ενδεχομένως θέτουν το ενδιαφέρον τους για την έκφραση υποστήριξής τους από το Κίνημα σε δυσμενέστερη θέση".
"Για τους παραπάνω λόγους τα μέλη του Κινήματος και ιδίως τα μέλη των οργάνων του έχουν απόλυτη υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από τέτοιες κινήσεις αλλά και να τις αποτρέπουν. Οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και καταστατικές διαδικασίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: