Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Προβληματισμός σε στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ

Εντονη αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας και ιδιαίτερα στα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ η επιλογή του πρώην Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κώστα Γρηγορόπουλου για την θέση του διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Όπως είναι γνωστό ο κ. Κώστας Γρηγορόπουλος (φώτο) έχει χρηματίσει και στο παρελθόν στη θέση αυτή επί κυβερνήσεων Σημίτη και συγκεκριμένα την περίοδο που Υπουργός ήταν ο Γιώργος Δρυς.
Επομένως η επιλογή του βρίσκεται μακράν της πολυπόθητης ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο όταν το συγκεκριμένο στέλεχος είναι από εκείνα τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την τοπική εξουσία επί σειρά ετών με δεδομένα για την Κέρκυρα και για το κυβερνών κόμμα τα οποία πολλές φορές έχουν τύχει αντικείμενο σκληρής κριτικής.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που χθες μέλη και στελέχη του κόμματος αναρωτιόταν γιατί έπρεπε να υπάρξει ένα τόσο μεγάλο διάστημα αρκετών μηνών ακυβερνησίας στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται εκρηκτικά, προκειμένου η περιβόητη διαβούλευση να καταλήξει στο όνομα του στελέχους του κόμματος που ήταν γνωστό ότι ενδιαφέρονταν για τη θέση αυτή.
Πολύ περισσότερο όταν το όνομά του είχε αποτελέσει μέρος της καταγγελίας του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος Γιώργου Καλούδη.
Στον αντίποδα όμως αυτών των επισημάνσεων ήταν τα θετικά σχόλια για την επιλογή του Γιάννη Αλαμάνου για τη θέση του Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Εξαιρετικός επιστήμονας με λαμπρές σπουδές ο Γιάννης Αλαμάνος, δεν ανήκε στο κομματικό δυναμικό και ούτε είχε απασχολήσει ποτέ αρνητικά (όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις) την τοπική κοινωνία.
Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που υπογράμμιζαν με ιδιαίτερη έμφαση την αντίφαση ανάμεσα σ' αυτές τις δύο επιλογές με το όνομα της κας Αντζελας Γκερέκου να αποτελεί τον επίλογο για την πρώτη περίπτωση.
Στο πρόσωπο μάλιστα της κας Γκερέκου δεν καταλήγει μόνο ο σχολιασμός για την επιλογή του κ. Κώστα Γρηγορόπουλου, αλλά κυριαρχεί ως αντικείμενο συζητήσεων και για τις επιλογές στα άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, η διοίκηση των οποίων αναμένεται να τοποθετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: