Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σώσων Κύριε τον Κοντογυαλό σου

Κύριοι καλημέρα σας
Ο λόγος που απασχολώ την έγκριτη εφημερίδα σας είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζω να πάω σπίτι μου και εξηγούμε:
Προ δεκαετίας όταν λόγω επαγγέλματος μοίραζα την ζωή μου ανάμεσα στην Κέρκυρα και στην Αθήνα, νοίκιασα ένα διαμερισματάκι στον Κοντογυαλό.
Τότε υπήρχαν τρείς δρόμοι πρόσβασης, ένας από το Γυαλισκάρι, ένας απ' την κόκκινη βίλα (πριν τον Πέλεκα) και ένας μέσα απ' τον Πέλεκα.
Προ τριετίας μετακόμισα μόνιμα στον Κοντογυαλό. Οι δρόμοι στο μεταξύ είχαν μειωθεί σε δύο, διότι ο δρόμος απ το Γυαλισκάρι είχε καταρρεύσει (το έδαφος της περιοχής είναι ιδιαίτερα ασταθές).
Πριν από λίγο καιρό και ο δρόμος απ τον Πέλεκα έκλεισε λόγω κατολίσθησης. Ετσι η μόνη πρόσβαση για τον Κοντογυαλό έμεινε ο δρόμος απ' την κόκκινη βίλα... ο οποίος πριν τρείς μήνες άρχισε να καταρρέει κι' αυτός!
Αμέσως οι υπηρεσίες του Δήμου ενήργησαν... ρίχνοντας ένα φορτίο χώμα για να μπορεί να περάσει με δυσκολία ένα (1) αυτοκίνητο. Δυστυχώς όμως ο Υψιστος αποφάσισε να ρίξει βροχή (τι έκπληξη κι' αυτή χειμωνιάτικα!) και έτσι το χώμα σε λίγες μέρες παρασύρθηκε πάλι και ο δήμος με υπερηχητική ταχύτητα κινητοποιήθηκε ξανά... ρίχνοντας άλλο ένα φορτηγό χώμα... και πάει λέγοντας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μου ο Δήμαρχος Παρελίων κινητοποιήθηκε ενημερώνοντας το Ι.Γ.Μ.Ε (;),Φ.Ι.Γ.Μ.Ε., A.B.S.,TDM, Gti Turbo,.CDI, και διάφορα άλλα αρχικόλεξα των οποίων την σημασία αγνοώ και δεν μ' ενδιαφέρουν, αλλά... χωρίς αποτέλεσμα.
Γνωρίζω όπως όλοι μας ότι η Ελληνική γραφειοκρατία είναι ταχύτατη, ο Δήμος ενημέρωσε την Περιφέρεια, αυτή το Υπουργείο, το Υπουργείο την Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση την Ε.Ε. και η Ε.Ε. έθεσε το θέμα με προσευχή στον Υψιστο... όπου και κόλλησε!.
Γνωρίζω επίσης ότι σε λίγο που αρχίζει η τουριστική περίοδος το ξενοδοχείο που βρίσκετε στον Κοντογυαλό θα πείσει τον Υψιστο... να δεήσει για να επισκευαστή ο δρόμος (προσωρινώς βέβαια) αλλά: Οι ελάχιστοι ψηφοφόροι εεε... κάτοικοι ήθελα να πω του Κοντογυαλού πρέπει να περιμένουν το καλοκαίρι για να μπορούν να πάνε ασφαλώς στα σπίτια τους;
Εφόσον είναι γνωστό τοις πάση ότι το έδαφος είναι ασταθές γιατί ο Δήμος δεν μερίμνησε να επισκευαστεί ο δρόμος απ' τον Πέλεκα τότε που έγινε αδιάβατος ώστε να υπάρχει μια εναλακτική λύση και να μην κρεμόμαστε σε μία λωρίδα ασφάλτου 1,5 μέτρου;
Θα μου πείτε ότι ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα. Οντως έχετε δίκιο.
Ευχαριστώ που το διαβάσατε αυτό.

Ιωάννης Βενετής
ο (έτσι που πάει) σκηνίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: