Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Εγκρίθηκε από το Ν.Σ. η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Με κυρίαρχο θέμα την γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο των φραγμάτων συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το Νομαρχιακό συμβούλιο.
Μετά από συζήτηση το σώμα ψήφισε θετικά με την αποχή ωστόσο της ΝΑΣΥ και τον Επικεφαλής της Σπύρο Σαμοίλη να τονίζει ότι με βάση τα ένα δεδομένα που υπάρχουν από την μελέτη το έργο αυτό δεν θα προσφέρει φτηνό και ποιοτικό νερό στην Κέρκυρας με δεδομένο σύμφωνα με τον κ. Σαμοίλη ότι στην μελέτη δεν προβλέπετε η αντικατάσταση των αγωγών νερού οι όποιοι είναι φτιαγμένοι από αμίαντο.
Κανένα ψήφισμα για την οικονομία.
Στην συνέχεια συζητήθηκε η πρόταση, που είχε καταθέσει η ΝΑΣΥ στην προηγούμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου, να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο το συμβούλιο θα καταδικάζει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Η παράταξη Μαχειμάρη παρουσίασε δικό της ψήφισμα. Σε ψηφοφορία τέθηκε το ψήφισμα της ΝΑΣΥ που παρουσίασε ο πρόεδρος του συμβουλίου Θωμάς Αθανασίου, το συγκέντρωσε 9 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές, 3 παρών και 1 αποχή.
Το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που θεωρείται ότι δεν εγκρίθηκε κανένα ψήφισμα, διότι απαιτείται η πλειοψηφία των παρόντων,( που ήταν 21,) δηλαδή 11 ψήφοι.

Υπόλοιπα θέματα ημερησίας διάταξης
Θετική, ήταν η γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αγίου Γεωργίου. Επίσης εγκρίθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις, 13 άδειες πλανόδιου εμπορίου, η κατάρτιση του προγράμματος "ΚΑΠ επενδύσεις" και του προγράμματος οδοποιίας.
Τα δύο τελευταία προγράμματα περιέχουν κυρίως εξοφλήσεις οφειλών παλαιοτέρων ετών εν όψει της κατάργησης του θεσμού της Νομαρχίακής αυτοδιοίκησης. Εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης με την ένταξη σε αυτό του Δημοτικού σχολείου Κοντοκαλίου, προσθήκη αιθουσών στο 2ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης, την κατασκευή του γυμνασίου Σκριπερού και του 4ου λυκείου στα Παγκρατέικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: