Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Χάνουμε εκατομμύρια ευρώ

Νέο σοβαρό ζήτημα, όπως όλα δείχνουν, προέκυψε για τους ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας, καθώς τη Δευτέρα δεν πήραν τα χρήματα της επιδότησης ελαιολάδου όπως είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Χωρίς να έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμία επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες εστιάζεται στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στο εάν δικαιούται ένας κάτοχος ελαιοκτήματος σε αστική περιοχή επιδότηση ελαιολάδου.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες των ΚΝ, το πρόβλημα σήμανε συναγερμό στα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία επιδιώκουν ενημέρωση και επαφή αλλά και αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να δοθούν τα χρήματα στους κερκυραίους ελαιοπαραγωγού.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΣΚ Γιώργος Βλάχος μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι "μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για το αν τελικά καταβληθήκαν ποσά σε κάποιους παραγωγούς ή όχι.
Τις πληροφορίες τις έχουμε από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Μάθαμε ότι για την Λακωνία, το Κιλκίς και την Κέρκυρα δεν δόθηκαν οι επιδοτήσεις. Για την Κέρκυρα το πρόβλημα συγκεκριμένα είναι ότι στους χάρτες που έγινε η ψηφιοποίηση εάν διαπιστωθεί αγρότης που έχει δηλώσει κτήμα και είναι εντος αστικής περιοχής δεν μπορεί να πάρει επιδότηση και δεν του περικόπτεται μόνο για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο αλλά για όλα όσα έχει.
Σύμφωνα με την ενημέρωση είδη έχει ξεκινήσει η τροποποίηση και το περισσότερο όντος 10 ημερών τα χρήματα θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των αγροτών. Να σημειώσω ότι τα χρήματα που οφείλονται για το νομό της Κερκύρας είναι παρά πολλά ενδεικτικά τονίζω ότι από τα 14 εκ. τα 5 εκ. αντιστοιχούν σε αστικές περιοχές, άρα δεν πρέπει να χαθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: