Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΙΟΝΙΟΥ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κέρκυρα και Ζάκυνθος. Δυο από τα ωραιότερα νησιά της δυτικής Ελλάδας, διάσημα για τις παραλίες, τα τυρκουάζ νερά, τα ανεπτυγμένα τουριστικά θέρετρα, την κοσμοπολίτικη ζωή. Πίσω όμως από την εικόνα της έντονης τουριστικής ανάπτυξης κρύβονται πλούσια σε εικόνες και δραστηριότητες μικρά χωριά που αναδεικνύουν την αυθεντική ομορφιά του νησιώτικου τοπίου.
Αυτές τις διαφορετικές εικόνες μπορεί κάποιος να τις ανακαλύψει επιλέγοντας για τις διακοπές του βιολογικά αγροκτήματα, μέλη του δικτύου Guest Inn, που υποστηρίζουν την ιδέα του αγροτουρισμού.
Στην Κέρκυρα, τα δυο αγροκτήματα "Ρόγγια" και "Little Farmhouse", βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Απλά αγροτόσπιτα απλωμένα στο ήρεμο τοπίο των ελαιώνων που κυριαρχούν στην ενδοχώρα. Εδώ οι επισκέπτες θα μάθουν λεπτομέρειες για την παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου, θα γευθούν φρέσκα λαχανικά από το περιβόλι και θα γνωρίσουν τα ζώα που αποτελούν μέλη των οικογενειών των αγροκτημάτων. Ακόμη, θα περιπλανηθούν στις γύρω περιοχές περπατώντας σε επιλεγμένα μονοπάτι και θα κάνουν βόλτες με άλογα ή με ποδήλατα.
Στη Ζάκυνθο, τα τρία αγροκτήματα "Λιθιές", "Κτήμα Λογοθέτη" και "Θεριανός" βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού, το οποίο είναι ιδανικό ορμητήριο για εξερευνήσεις σε παραλίες, χωριά και αγροτικά τοπία. Τα μεγάλα κτήματα που τα περιβάλλουν δίνουν τη δυνατότητα για πολλές αγροτικές δραστηριότητες, από την συγκομιδή φρούτων και λαχανικών μέχρι τον τρύγο των αμπελιών. Λάδι, κρασί, μέλι και τυρί είναι μερικά από τα προϊόντα τοπικής παραγωγής που μπορεί ο καθένας να γευθεί, αλλά και να αγοράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: