Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Πρέπει να προασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Νομό

Οι απολύσεις Κερκυραίων εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κυρίως και στο χώρο των ΜΜΕ αποτελούν ένα δυσοίωνο φαινόμενο που πλήττει τη ζωή και την οικονομία του τόπου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑΟΣ Κέρκυρας.
Και συνεχίζει: "Τα φαινόμενα αυτά επιβαρύνουν την κατάσταση και προκαλούν ανασφάλεια στην κερκυραϊκή κοινωνία για το τι "μέλλει γενέσθαι" στο μέλλον, για τις θέσεις εργασίας των κερκυραίων ξενοδοχοϋπαλλήλων, και όχι μόνο, καθότι τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματά τους καταπατώνται και δεν γίνεται σεβαστή η νομοθεσία, μέρος των οποίων ακόμη δεν έχει πληρωθεί για τα δεδουλευμένα του. Θεωρούμε ότι θα πρέπει η Πολιτεία με Νομοθετική ρύθμιση να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματά τους.
Το φαινόμενο των ξενοδοχείων "All Inclusive" ελλοχεύει κινδύνους για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού μας και γενικά για την τοπική οικονομία. Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι από χώρες της Ευρωζώνης δήθεν ως σπουδαστές ή ασκούμενοι καταλαμβάνουν θέσεις του ντόπιου δυναμικού μας, λόγω της χαμηλής αμοιβής που τους παρέχουν και τουλάχιστον θα πρέπει να ισχύσει η ποσόστωση και να μην ξεπερνάνε το 5% του συνολικού αριθμού οι ασκούμενοι, των εργαζομένων σε έκαστο ξενοδοχείο, σύμφωνα και με τις προτάσεις των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της χώρας, προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: