Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τουρισμός: Αρχισε η μάχη του Βερολίνου



Τη μάχη του Βερολίνου δίνουν από χθες επιχειρηματίες του τουρισμού, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και η πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου τουρισμού, καθώς άνοιξε τις πύλες της η μεγάλη ομώνυμη έκθεση.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί η Υφυπουργός τουρισμού - Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και ο Υπουργός Παύλος Γερουλάνος.
Από Κερκυραϊκής πλευράς το παρόν στην έκθεση δίνει ένας κύκλος 20 περίπου ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων ενώ τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκπροσωπεί ο Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης με τα στελέχη της Ν.Ε. Τουριστικής Προβολής.
Η Άντζελα Γκερέκου χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Βερολίνου κ. Wowereit και στη συνέχεια με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης αλλά και πλήθος ταξιδιωτικών πρακτόρων. Ανάμεσα σ' αυτούς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδίων Γερμανίας κ. Klaus Laepple.
Το κλίμα, όπως σημείωσε χθες μιλώντας στο Κερκυραϊκό Κανάλι Διονύσης Μάμαλος, στη γερμανική πρωτεύουσα μπορεί να φαντάζει δύσκολο ωστόσο πολύ από' τους τουριστικούς παράγοντες της χώρας μας και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα είπαν ότι παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κέρκυρα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς. Η σπουδαιότητα της έκθεσης έγκειται στο γεγονός ότι προς τη χώρα μας διακινείται ένας πολύ σημαντικός αριθμός γερμανών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές που φτάνει στον αριθμό των 2 εκατ. ανθρώπων, νούμερο αντίστοιχο με εκείνων που φθάνουν από τη Μ. Βρετανία στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: