Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Πνιγόμαστε ξανά στα ναρκωτικά


Εντείνεται ο προβληματισμός των διωκτικών αρχών της Κέρκυρας μετά τις αλλεπάλληλες περιπτώσεις εντοπισμού κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στο νησί. Τελευταία περίπτωση δύο κερκυραίοι από τους οποίους κατασχέθηκε ποσότητα χασίς όχι ιδιαίτερα μεγάλη, ενδεικτική όμως της πραγματικότητας που επικρατεί, σύμφωνα με τον νέο Αστυνομικό Δ/ντή Κέρκυρας Θεοχάρη Γιώτη.
Οι Αστυνομικές αρχές του νησιού το τελευταίο διάστημα έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν αρκετές περιπτώσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τον θάνατο ενός 25χρονου Κερκυραίου και μιας 19χρονης επίσης κερκυραίας που απεδείχθη ότι προήλθαν από τη χρήση καθαρής ηρωίνης.
Η εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών έχει γεννήσει ακόμη περισσότερα ερωτηματικά καθώς διαπιστώθηκε η διακίνηση σκληρών ναρκωτικών όπως η ηρωίνη με τρόπους και μεθόδους που δείχνουν ότι αφενός μεν το κύκλωμα που το διακινεί προσπαθεί συνεχώς να αποφύγει την προσοχή και τη δυνατότητα εντοπισμού του από τους άνδρες της ΕΛΑΣ, αφετέρου δε είναι ιδιαίτερα στυγνό καθώς διοχετεύει στην αγορά ναρκωτικές ουσίες η σύνθεση των οποίων θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει θανάτους.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με τους οποίους μίλησαν τα ΚΝ έχουν σχεδόν αποκλείσει την μεταφορά των ουσιών αυτών από την Αλβανία καθώς το θαλάσσιο σύστημα ραντάρ το οποίο χειρίζεται το λιμενικό σώμα και η συνεργασία με τις εκεί λιμενικές αρχές στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας φαίνεται να λειτουργούν ως ασπίδα σε πρακτικές που τα προηγούμενα χρόνια είχαν οδηγήσει στο νησί μεγάλες ποσότητες σκληρών και μαλακών ναρκωτικών ουσιών. Πιθανολογούν ότι η μεταφορά γίνεται από την Αθήνα όπου έχει την έδρα του το δίκτυο διοχέτευσης αυτών των ουσιών στο νησί. Εκτιμούν παράλληλα ότι πρόκειται για δύο ομάδες μέλη των οποίων έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.
Αισιοδοξούν όμως ότι οι επόμενες μέρες θα δώσουν αποτελέσματα στις συνεχείς και επίμονες έρευνες των ανδρών της ΕΛΑΣ.
Τώρα ως προς το τελευταίο περιστατικό τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Γιώτης είναι τα εξής: Σε έλεγχο που διενέργησαν οι άντρες της ΟΠΚΕ σε αυτοκίνητο που οδηγούσε κερκυραίος ετών 24 εντοπιστήκαν επιμελώς κρυμμένα δυο αυτοσχέδια πακέτα που περιείχαν 10 γρ. και 14,5 γρ. αντίστοιχα ακατέργαστης Κάνναβης. Μετά από την προανάκριση διαπιστώθηκε το ένα πακέτο προοριζόταν για τον συνοδηγό 23 ετών το όποιο και είχε αγοράσει στην τιμή των 50 ευρώ από τον 24χρονο.
Στην συνέχεια σε έρευνα στο σπίτι του 24χρονου βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης Κάνναβης 1,6 γραμμαρίων. Οι ναρκωτικές ουσίες και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ κατασχεθήκαν ενώ οι δράστες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: