Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Συνεργασία Πουλιέζου - Αλεξανδρίδου για τα έργα της ΔΕΥΑΚ


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρη Πουλιέζου, μελών της Διοίκηση και στελεχών της ΔΕΥΑΚ με την νέα Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κυρία Βάσω Αλεξανδρίδου, την Τρίτη 9 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο κ. Πουλιέζος, συνεχάρη εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ την κυρία Αλεξανδρίδου για τα νέα της καθήκοντα, ευχόμενος επιτυχή θητεία, προς όφελος του τόπου.
Παράλληλα, κατέθεσε υπόμνημα ώριμων έργων από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ προς χρηματοδότηση.
Μεταξύ άλλων, στα έργα περιλαμβάνονταν:
Ο αγωγός παράκαμψης της μαρίνας της Σπηλιάς. Διαθέτει εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Μπορεί να κατασκευαστεί ως υποέργο της εκτελούμενης εργολαβίας και έχει προϋπολογισμό 580.000 ευρώ.
Ο αγωγός ομβρίων της Ιωάννου Θεοτόκη. Διαθέτει εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Το κόστος του ανέρχεται στις 422.000 ευρώ και με την υλοποίησή του, θα εξαληφθούν τα προβλήματα της παραλιμάνιας οδού κατά τις έντονες βροχοπτώσεις.
Αντικαταστάσεις αγωγών Γαρδικίου. Πρόκειται για παρεμβάσεις με στόχο την αύξηση της αξιοπιστίας του αγωγού από την πηγή Γαρδικίου, σε τμήματα μήκους 2.300μ με κόστος 517.000 ευρώ.
Προμήθεια και εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ. Υπάρχει έτοιμη μελέτη με προϋπολογισμό έργου 600.000 ευρώ.
Έργα διασύνδεσης Κομπιτσίου με το δίκτυο αποχέτευσης και τον Βιολογικό Καθαρισμό. Έχει ήδη εγκριθεί η υπογραφείσα προγραμματική σύμβαση με τον Δ. Παρελίων και αναμένεται η εκταμίευση ποσού 140.000 ευρώ.
Από την πλευρά της, η κυρία Αλεξανδρίδου τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας στις δράσεις της ΔΕΥΑΚ ενώ επισήμανε ότι και στο ΕΣΠΑ θα δοθεί προτεραιότητα στα ώριμα έργα καθώς και στην ετοιμότητα των φορέων να παρουσιάσουν δράσεις ικανές να δημιουργήσουν έργα πνοής χωρίς προβλήματα απορροφητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: