Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ψηφίστηκε ο Κανονισμός της Δημοτικής Αγοράς

Ο κανονισμός λειτουργίας της νέας λαϊκής αγοράς απασχόλησε κατά κύριο θέμα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.
Ο κανονισμός έλαβε 17 θετικές ψήφους, με τον Χρ. Σαρλή να εκφράζει τις επιφυλάξεις του αλλά να ψηφίζει τον κανονισμό και τον Χάρη Μάστορα ο οποίος ψήφισε παρών.
Ο κ. Μικάλεφ στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι η λαϊκή αγορά θα πρέπει να μετονομαστεί σε δημοτική αγορά αφού ως τέτοια αντιμετωπίζεται μέσα από τον κανονισμό λειτουργίας, σύμφωνα με τον οποίο "ο τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κέρκυρας (ΔΑΚ) και ο τρόπος χρήσεως των χώρων της ρυθμίζονται και διέπονται από τον παρόντα κανονισμό, οι διατάξεις του οποίου είναι υποχρεωτικές για τους μισθωτές και λοιπούς χρήστες των χώρων της".
Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ΔΑΚ χωρίζεται σε χώρους - θέσεις με στέγαστρο και περίφραγμα που θα χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους για τις ακόλουθες ειδικές θέσεις: α) τις θέσεις που βρίσκονται στο τέλος του δρόμου που θα καταλαμβάνουν πωλητές προϊόντων θάλασσας, β) τις θέσεις που βρίσκονται στην αρχή του δρόμου που θα καταλαμβάνουν πωλητές οπωροκηπευτικών.
Θα υπάρχουν υπαίθριες θέσεις εγκατάστασης στην κεντρική είσοδο της ΔΑΚ, δεξιά και αντίστοιχες θέσεις υπαίθριων στάσιμων μικροπωλητών αριστερά και δεξιά του χώρου που προβλέπεται για πλατεία. Θα λειτουργεί ένας χώρος περιπτέρου και μπαρ για την εξυπηρέτηση της αγοράς και μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της.
Τέλος, θα υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι (εξωτερικός περιβάλλον χώρος, κοινής χρήσεως WC κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: