Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Προχωρά η διαπλάτυνση του δρόμου προς παραλία Ρόδα

Το τελευταίο και πιο σημαντικό εμπόδιο στην διαπλάτυνση του δρόμου από τον κόμβο προς την παραλία της Ρόδας του Δήμου Θιναλίων απομακρύνθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου, με την κατεδάφιση κτίσματος στα πλαίσια εργολαβίας που εκτελεί εκεί η Νομαρχία σε συνεργασία με το Δήμο.
Τις εργασίες κατεδάφισης παρακολούθησαν ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Θιναλίων Σπύρος Βάρελης, ο Δήμαρχος Εσπερίων Αλέκος Αυλωνίτης, οι αντινομάρχες Κώστας Λέσσης και Μερόπη Υδραίου, οι αντιδήμαρχοι Θιναλίων Δημήτρης Λεοντάρης και Κώστας Παυλίδης, ο πρώην Δήμαρχος Εσπερίων Γιάννης Προβατάς, ο πάρεδρος της περιοχής κ.α.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη κατεδάφιση καθώς και πολλές άλλες που προηγήθηκαν, αναφέρονται σε απαλλοτριωμένη προ 40 ετών ζώνη, στην οποία τώρα η Νομαρχία σε συνεργασία με τον Δήμο Θιναλίων κατασκευάζουν νέο διαπλατυμένο δρόμο πλάτους 10 μ. με πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά πλάτους 3 μ. και με δίκτυα απορροής των ομβρίων αλλά και δημοτικό φωτισμού.
Στον ίδιο δρόμο, ο Δήμος Θιναλίων έχει κατασκευάσει πρόσφατα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλες οι κατεδαφίσεις έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών, που συνειδητοποίησαν την ανάγκη αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της τουριστικής περιοχής της Ρόδας.
Όπως έχει αναφερθεί και στην έναρξη των εργασιών, το έργο αυτό χρηματοδοτείται με το ποσόν των 245.000 ευρώ από τα οποία οι 200.000 προέρχονται από την είσπραξη προστίμων που επέβαλε τα τελευταία δύο χρόνια η Πολεοδομία της Νομαρχίας σε αυθαίρετες κατασκευές.

Κατεδάφιση και στην Αλεπού
Μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζεται από τη Νομαρχία η κατεδάφιση και του επόμενου κτιρίου στο πιο στενό σημείο του δρόμου στο κέντρο της Αλεπούς. Το κτίριο αυτό αποκτήθηκε πρόσφατα από τη Νομαρχία για την διαπλάτυνση του δρόμου, το δε απομένον οικόπεδο θα διατεθεί για τις ανάγκες στάθμευσης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: