Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Μεγάλες καταστροφές στο δελφίνι Ήλιδα


Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στο πλοίο τύπου δελφίνι με το όνομα "Ήλιδα" το βράδυ της Τετάρτης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο κατάστρωμά του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19.25΄ το απόγευμα και παρά την έντονη βροχή που έπεφτε η εξέλιξή της ήταν ταχύτατη με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, στους χώρους ενδιαίτησης καθώς και μεγάλες ζημιές στο μεσαίο σαλόνι.
Η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μόλις υπήρξε σήμα ενημέρωσης, ήταν άμεση καθώς υπήρχε φόβος η φωτιά να μεταδοθεί στις δεξαμενές του πλοίου που ήταν γεμάτες πετρέλαιο αλλά και σε άλλα πλοία που ήταν δεμένα κοντά στο Ηλιδα, από πιθανές εκρήξεις.
Ένας σημαντικός αριθμός ανδρών της Π.Υ, έδωσε μάχη με τη φωτιά χρησιμοποιώντας αντλίες αφρού επιτυγχάνοντας να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί στις δεξαμενές καυσίμων. Ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές στο επιβατικό πλοίο "Κρίστι" σημαίας Αλβανίας το οποίο ήταν δεμένο δίπλα στο δελφίνι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς ενώ και στα δύο πλοία έχει απαγορευτεί ο απόπλους.
Όπως είπαν στα ΚΝ αξιωματικοί της Π.Υ. που συμμετείχαν στην επιχείρηση η προσπάθεια είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας γιατί αρχικά υπήρχαν αντιφατικές πληροφορίες για άνδρες του πληρώματος που είχαν εγκλωβιστεί από τη φωτιά. Ευτυχώς, υπογράμμισαν, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και έτσι κατορθώθηκε με την χρησιμοποίηση των αντλιών αφρού να αποτραπούν τα χειρότερα αλλά και να αποφευχθεί σοβαρή θαλάσσια ρύπανση από τη διαρροή πετρελαίου.

Για σκόπιμη ενέργεια κάνει λόγο η πλοιοκτήτρια εταιρία
Ως προς το γεγονός η πλοιοκτήτρια εταιρεία σημειώνει:
"Στις 10/3/2010 και περί ώρα 19.15 το πλοίο μας "ΗΛΙΔΑ" το οποίο ήταν αραγμένο στο Νέο Λιμάνι στην Κέρκυρα, στο φυλασσόμενο χώρο του ΟΛΚΕ και ενώ είχε τελειώσει όλες τις ετήσιες επιθεωρήσεις του προκειμένου να ξεκινήσει τα τακτικά του δρομολόγια από σήμερα Παρασκευή 12/3/2010 εξυπηρετώντας το νησί μας, πολλές φορές και με οικονομική ζημιά, δέχτηκε άνανδρο χτύπημα που το κατέστρεψε ολοσχερώς.
Οι προσπάθειες κάποιων να καταστρέψουν τη συγκοινωνία μας να είστε σίγουροι ότι θα πέσουν στο κενό. Εμείς είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον του τόπου μας.
Εξάλλου εσείς έχετε αποδείξει ακόμα και πιο δυναμικά από τους κατοίκους της Κρήτης (που επιλέγουν μόνο δικά τους πλοία) τη στήριξή της σε αυτήν την Εταιρεία που όλο το χρόνο αδιάκοπα προσπαθεί ως σήμερα αλλά και θα προσπαθεί στο μέλλον να εξυπηρετήσει το νησί μας.
Από σήμερα βρισκόμαστε σε ενέργειες απόκτησης νέου σκάφους που ελπίζουμε να ολοκληρωθούν σύντομα. Καταλήγοντας σας ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για την απεριόριστη στήριξή σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: