Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κι όμως υπάρχουν θετικά μηνύματα


Aυξημένες σε σχέση με πέρυσι είναι οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI (του μεγαλύτερου γερμανικού γραφείου ταξιδίων), η Ελλάδα -ως τουριστικός προορισμός- έρχεται τέταρτη στις προτιμήσεις των Γερμανών ενώ προηγούνται η Ισπανία, η Γερμανία (εσωτερικός τουρισμός) και η Τουρκία.
Πάντως, η Αθήνα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής καταγράφουν αύξηση κρατήσεων, σε σχέση με το 2009, η οποία μάλιστα ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό.
Επίσης, πολύ μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τουριστικοί προορισμοί όπως η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από άλλους μεγάλους tour operators, όπως το Attika Reisen και ο Thomas Cook, που ανακοίνωσε μείωση τιμών κατά 4%.
O εκπρόσωπος Τύπου του Attika Reisen εκτίμησε πως συνολικά οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο όπως επισήμανε οι τιμές έχουν αυξηθεί. Εκείνοι που θα επιβαρυνθούν περισσότερο, σημείωσε, είναι οι Γερμανοί τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα μεμονωμένα.
Εν τω μεταξύ εγκαινιάζεται σήμερα στο Βερολίνο, η ΙΤΒ, η μεγαλύτερη παγκοσμίως, διεθνής έκθεση για τον τουρισμό, στην οποία συμμετέχουν περίπου 11.000 εκθέτες από 180 χώρες του πλανήτη. Μεταξύ των εκθετών της ΙΤΒ είναι και 64 Eλληνες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Τουρκία.
Στο πλαίσιο της ΙΤΒ, παρουσία της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου και του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, υπογράφη η συμμετοχή της Κρήτης στο παγκόσμιο κέντρο προορισμών αριστείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: