Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ: Να βάλει τα χρήματα ο ΟΛΚΕ


Η νέα καθίζηση στο πεζοδρόμιο της Γαρίτσας, το οδικό δίκτυο αλλά και η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Ν.Σ κατά την συνεδρίαση του το βράδυ της Τρίτης.

Εξελίξεις για τα φράγματα
Προ ημερησίας διατάξεως τέθηκε από πλευράς του Ν.Σ Τάκη Μεταλληνού το θέμα των φραγμάτων μετά και την συνεδρίαση του Συνδέσμου Υδατίνων πόρων.
Μάλιστα με αφορμή την ερώτηση του κ. Μτεαλληνού ανακοινώθηκε ότι μόλις χθες το μεσημέρι έφθασε στη Νομαρχία αντίγραφο της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου για να γνωματεύσει, όπως προβλέπεται από το νόμο, μέσα σε διάστημα 35 ημερών.
Ο κ. Μεταλληνός υποστήριξε ότι οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί παλαιοτέρα για ένταξη του έργου όντος Φεβρουαρίου του 2009 δεν υλοποιήθηκαν. Μάλιστα κάλεσε τους ιθύνοντες της ΝΑΚ και τους τοπικούς παράγοντες να κάνουν όλες τις ενέργειες για να μην χαθούν οι χρηματοδοτήσεις. Σημειώνουμε ότι μετά την τοποθέτηση του κ. Μεταλληνού αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε προσεχή συνεδρίαση.

Πεζοδρόμιο Γαρίτσας
Στα θέματα της ημερησίας διατάξεως ξεχώρισε η συζήτηση για την παραλιακή της Γαρίτσας με εισήγηση του αντινομάρχη Κώστα Λέσση.
Ο κ. Λέσσης μεταξύ των άλλων στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι το μόνο ευχάριστο είναι ότι υπάρχει μια μελέτη πλήρη αποκατάστασης του τοίχου του ΝΑΟΚ και του περιμετρικού τοίχου της Γαρίτσας, την αναβάθμιση του πεζοδρομίου και γενικότερα η αποκατάσταση του σημείου. Το κόστος είναι συνολικά είναι 4 εκ. ευρώ με βάση την μελέτη του ΟΛΚΕ. Το έργο αυτό που είναι ευθύνη του ΟΛΚΕ πρέπει από κοινού όλοι να διεκδικήσουμε για την άμεση αποκατάσταση του σημείου αυτού. Δεν μπορεί να περιμένει άλλο το έργο αυτό».
Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο Ν.Σ Τάκης Μεταλληνός ο οποίος έκανε πρόταση προς το σώμα το σύνολο των 4 εκ ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών και του τοιχίου να γίνει από τον ΟΛΚΕ και με δικά του έξοδα. Η απόφαση έγινε ομόφωνα δέκτη από το σώμα.

Ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων
Στην συνέχεια το σώμα συζήτησε το θέμα με την ψηφιοποίηση του ελαιοκομικού μητρώου, με εισήγηση του αρμοδίου Αντινομάρχη Μάκη Σκορδίλη.
Ο κ. Σκορδίλης στην εισήγηση του τόνισε ότι «το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό με κίνδυνο να χαθούν χρήματα από το Νομό. Στο νόμο μας το πρόβλημα κυρίως αφορούσε ότι η ψηφιοποίηση αυτή θα γίνονταν με βάση το ελαιοκομικό μητρώο 2002 όπου εκεί η χαρτογράφηση δεν είναι ακριβής».
Για τον λόγο αυτό το Ν.Σ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με την αποχή της ΝΑΣΥ να προτείνουμε στο αρμόδιο υπουργείο να λάβει υπόψη την ιδιομορφία του εδάφους της Κερκύρας. Δεύτερον να δοθεί παράταση στην ψηφιοποίηση για να συνεχιστεί από την ΕΑΣΚ με την επιτόπου διακρίβωση θέσης.
Τέλος το σώμα ζητά για την Κέρκου και για τα Ιόνια νησιά να ισχύσει το καθεστώς των επιδοτήσεων όπως στα νησιά του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: