Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πιάστηκε 46χρονος Κερκυραίος στα πράσα

Το περασμένο Σάββατο στις 13.30 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας καταγγέλθηκε ότι άγνωστος δράστης, ενεργώντας από κοινού με άλλον δράστη στο χώρο εργοταξίου του Λιμένα Κέρκυρας, έσπασαν με πέτρα το πίσω αριστερό τζάμι ΙΧ αυτοκινήτου, και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του αυτοκινήτου τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και καταδιώχθηκαν με τη βοήθεια άλλων ατόμων με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ενός εκ των δύο και την παράδοση του σε αστυνομικού.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για 46χρονο Ελληνα, κάτοικο Κέρκυρας, ο οποίος κατόπιν αξιολόγησης του τρόπου δράσης του (modus operandi) το τελευταίο 20ήμερο στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας εντόπιζε οχήματα, στα οποία προκαλούσε φθορές σπάζοντας τα τζάμια τους και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή και προσωπικά έγγραφα.
Η δράση του αυτή διαπιστώθηκε σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις. Ενεργούσε δε κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με τη βοήθεια 33χρονου Έλληνα κάτοικου Κερκύρας ο οποίος αναζητείται.
Ο ανωτέρω δράστης την 20 Ιανουαρίου είχε αφαιρέσει από γραφείο του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας γυναικεία τσάντα η οποία περιείχε χρηματικό ποσό 300 έως 350 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Τα ανευρεθέντα αντικείμενα και τα έγγραφα αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Ο δράστης με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: