Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Νέα σύσκεψη για την λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής


Η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Νομαρχίας καθώς και η πληρότητα των μελετών ανέγερσης οικοδομών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομαρχία, υπό την προεδρεία της Αντινομάρχου Μερόπης Υδραίου.
Συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας, των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Υπομηχανικών και Τεχνολόγων Μηχανικών και κύριο ζήτημα τη λειτουργία της αρχιτεκτονικής επιτροπής.
Η Αντινομάρχης Μερόπη Υδραίου ανέφερε στις δηλώσεις της ότι « κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα ζητήματα της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής και των μελετών που έρχονται προς έγκριση στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή και πως θα βρεθούν εκείνοι οι τρόποι αναβάθμισης των μελετών προκειμένου, η απόσταση μεταξύ της μελέτης και της κατασκευής να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να ταυτιστούν αυτές μελέτες με τις κατασκευές που υλοποιούνται.
Γι’ αυτό ακριβός το λόγο δόθηκε βάση στον έλεγχο που θα πρέπει να γίνεται από τις υπηρεσίες στις κατασκευές πριν από το στάδιο των ηλεκτροδοτήσεων.
Η πρώτη αυτή επικοινωνία θα έχει και συνέχεια, θα ακολουθήσει διαβούλευση στα επιμέρους συμβούλια όλων των συλλόγων των Μηχανικών προκειμένου στην συνέχεια να γίνει νέα συνάντηση από την οποία θα προκύψει κάποιο πόρισμα και ενέργειες που θα πρέπει να λαμβάνονται στο μέλλον.
Στόχος μας είναι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, να αναβαθμιστεί η ποιότητα των μελετών και των κατασκευών ώστε να μπορούμε να διασφαλίσουμε το αστικό και το φυσικό περιβάλλον της Κέρκυρας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ Νίκος Σπίγγος τόνισε ότι «Στόχος αυτής της πρώτης συνάντησης είναι να βελτιωθεί όλο αυτό το σύστημα το οποίο άπτεται της λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής σε επίπεδο Νομού.
Εμείς ως ΤΕΕ καταθέσαμε τις απόψεις μας οι οποίες σε αυτήν την φάση θα αποτελέσουν μια βάση διαλόγου έτσι ώστε και τα συμβούλια όλων των υπολοίπων Συλλόγων, να εκφράσουν και αυτά τις απόψεις τους προκειμένου να έχουμε το καλύτερο και το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Τέλος η πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Κέρκυρας Λένα Τσολάκου υποστήριξε ότι «Τέθηκε το θέμα της συνειδητοποίησης όλων των τεχνικών αναφορικά με την ποιότητα των εισερχομένων μελετών στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή έτσι ώστε, να βελτιωθεί το δομημένο περιβάλλον της Κέρκυρας, να έχουμε καλύτερες μελέτες από όλους τους τεχνικούς και ταυτόχρονα να γίνει και συνειδητοποίηση από όλους τους πολίτες ότι μέσα από αυτές τις μελέτες θα πρέπει να έχουμε και τις αντίστοιχες σωστές κατασκευές έτσι ώστε να έχουμε μια καλύτερη Κέρκυρα με μια καλύτερη παρουσία προς τα έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: