Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα της Γαρίτσας

Σημαντικά θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα γίνει σήμερα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού συμβουλίου Θωμά Αθανασίου μεταξύ των θεμάτων είναι το πρόβλημα πεζοδρομίου Γαρίτσας και η αντιμετώπιση του, με εισηγητή τον αντινομάρχη Κώστα Λέσση, η ενημέρωση για την κατάσταση στο Οδικό Δίκτυο, με εισηγητή τον κ. Λέσση και η ψηφιοποίηση της αποτύπωσης των αγροκτημάτων και η καθυστέρηση υποβολής των επιδοτήσεων.
Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι «Το πρόβλημα που εμφανίζεται με την καθυστέρηση στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και κατ’ επέκταση η καθυστέρηση της καταβολής των επιδοτήσεων κάτι το οποίο σημαίνει πως κινδυνεύει άμεσα η καταβολή των επιδοτήσεων και όσοι δεν το βλέπουν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.
Σε αυτό το θέμα το Νομαρχιακό Συμβούλιο μπορεί να επέμβει με μία απόφαση πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς, είτε στην Κέρκυρα είτε στην Αθήνα ώστε να επισπευσθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαδικασία είτε να δοθεί μια επιπλέον παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση».

Οδικό δίκτυο- Γαρίτσα
Στα θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο και την παραλιακή της Γαρίτσας μίλησε στους δημοσιογράφους ο Αντινομάρχης Κώστας Λέσσης.
Αναφορικά με το οδικό δίκτυο σημείωσε ότι «έχουμε ένα οδικό δίκτυο με όλους τους πολίτες να παραπονιούνται και με το δίκιο τους. Εμείς λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να το αποκαταστήσουμε εφόσον θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Πράγματι υποβάλλαμε μια λεπτομερή έκθεση στην Κυβέρνηση και ζητάμε έκτακτη επιχορήγηση για άμεση αποκατάσταση των θεμάτων.
Ζητήσαμε τα ελάχιστα χρήματα απλά και μόνο γιατί γνωρίζουμε την δύσκολη οικονομική κρίση. Δεν ζητήσαμε τα χρήματα που μας οφείλονται διαχρονικά. Είμαστε έτοιμοι και στην καταγραφή και στην διεκδίκηση».
Για το θέμα της παραλιακής της Γαρίτσας ο κ. Λέσσης επεσήμανε ότι «θα γίνει μια ενημέρωση του Ν.Σ γιατί πιστεύω πρωτίστως ότι πρέπει να ενημερώνονται οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.
Όπως όλοι γνωρίζουν η αποκατάσταση του πεζοδρομίου δεν είναι θέμα της Νομαρχίας ούτε του δήμου Κερκυραίων. Με προεδρικό διάταγμα η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον ΟΛΚΕ.
Έχει προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης όπως ακριβώς αρμόζει. Θα ενημερώσουμε την περιλαμβάνει η μελέτη αλλά και το κόστος αποκατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: