Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Καταγγέλλουν τα εγκαίνια οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο στην πληροφορία ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προτίθεται να προχωρήσει στο τέλος του μήνα σε τελετή παράδοσης - παραλαβής του νέου Νοσοκομείου.
Οπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ παράλληλα δεν έχει γίνει ούτε η πλήρης εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά ούτε και έλεγχος των νέων μηχανημάτων.
Με λίγα λόγια, οι εργαζόμενοι θεωρούν πως η ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έχει έναν και μόνο σκοπό να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα σε μια προφανή κίνηση πολιτικής σκοπιμότητας.
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
"Στη Γενική Συνέλευση στις 16-9-2009 οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού ομόφωνα ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:
Διαχέεται από πολιτικούς παράγοντες του Νομού ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν εγκαίνια του Νέου Νοσοκομείου στις 27 Σεπτέμβρη.
Όλοι οι Κερκυραίοι γνωρίζουν καλά ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν κατασκευαστικές ακόμη ελλείψεις που το καθιστούν μη λειτουργικό, όπως για παράδειγμα κόμβος κυκλοφορίας πρόσβασης, τοποθέτηση όλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, δοκιμαστική περίοδος σωστής και ασφαλούς λειτουργίας και παράδοσης κ.α.
Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά όλοι οι Κερκυραίοι ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με την ελάχιστη δυνατή ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νομού.
Αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή σε κάθε Κερκυραίο πολίτη η ενέργεια των εγκαινίων μόνο για να κοπεί μια κορδέλα μπροστά στην κάμερα για προφανείς λόγους (προεκλογική περίοδος) και την επόμενη το Νοσοκομείο να κλείσει για συνέχιση των εργασιών. Καθόλου δεν ενδιαφέρει τον κερκυραϊκό λαό και πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους, οι επικοινωνιακοί σκοποί των πολιτών.
Καταδικάζουμε και αγανακτούμε με τα παιχνίδι που παίζονται στις πλάτες του Κερκυραϊκού Λαού και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας. Την αποδοκιμασία μας αυτή σαν εργαζόμενοι, προγραμματίζουμε να την εκδηλώσουμε έμπρακτα την ώρα των εγκαινίων.
Καλούμε και τον Κερκυραϊκό Λαό, σύσσωμα να αποδοκιμάσει τον εμπαιγμό που επιχειρείται με το δικό του τρόπο.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε ένα τεράστιο θέμα που ταλανίζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νομού μας για πολλά χρόνια τώρα και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τελική λύση.
Η άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου, η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νομό, η άρτια λειτουργία των Κέντρων Υγείας και η σωστή λειτουργία του ΕΚΑΒ του Νομού, είναι αυτονόητα πράγματα για τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες του Νομού. Δεν μας τα χαρίζουν. Τα δικαιούμαστε! Ο αγώνας δεν είναι των εργαζομένων. Ο αγώνας είναι του Κερκυραϊκού λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: