Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Δύο λωρίδες εισόδου κάθε πρωί στην πόλη

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο δρόμο Τρία Γεφύρια - Βρυώνη ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό την προεδρία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου με την συμμετοχή του αναπληρωτή Διοικητή του τμήματος Τροχαίας Γιώργου Κωνστάντη, του εκπροσώπου της Ομάδας "Ζ" Χρήστου Κουλούρη, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Ιωσήφ Ροδίτη, του εκπροσώπου της Επιχείρησης Οδικής Ασφάλειας της Νομαρχίας (ΟΑΝΑΚ) Σπύρου Μποζίκη και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή.
Από τη συζήτηση προέκυψε ομόφωνη απόφαση για αντιδρόμηση της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας από αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009, από Κανάλια ως Τρία Γεφύρια, με προοπτική να επεκταθεί το μέτρο από την διασταύρωση Καστανιάς (Τσάρου) ως τα Τρία Γεφύρια, από την ερχόμενη εβδομάδα.
Με το μέτρο αυτό, το οποίο θα ισχύει από τις 7:30 ως τις 9:30 το πρωί, θα υπάρχουν τα πρωινά δύο λωρίδες εισόδου στην πόλη της Κέρκυρας.
Μετά τις 9:30 το πρωί, η ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή σε δύο λωρίδες εξόδου από την πόλη.
Η κυκλοφοριακή αυτή ρύθμιση θα γίνεται με φροντίδα της Επιχείρησης Οδικής Ασφάλειας της Νομαρχίας Κέρκυρας (ΟΑΝΑΚ) και την υποστήριξη του τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας και της ομάδας "Ζ", καθημερινά πλην Σαββατοκύριακου.
Επισημαίνεται η ανάγκη οι οδηγοί να προσέχουν και να σέβονται τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, ρυθμίσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες κίνησης των οχημάτων προς την πόλη καί το πρωί.
Τονίζεται ότι απαγορεύεται η στάση και στάθμευση εντός των λωρίδων κυκλοφορίας του δρόμου και ότι οι παραβάτες θα υφίστανται τις νόμιμες κυρώσεις που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (αφαίρεση πινακίδων και διοικητικά πρόστιμα).
Απευθύνεται επίσης έκκληση προς τους κατοίκους Καλλιθέας και Καναλίων, να αποφεύγουν το πρωί την είσοδο στην πόλη από την Εθνική Αχιλλείου και να προτιμούν την επαρχιακή οδό Πέλεκα που έχει σαφώς μικρότερη κυκλοφορία.
Στη σύσκεψη, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να εξεταστεί το ενδεχόμενο η προσωρινή αυτή ρύθμιση να γίνει μόνιμη με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.
Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης έφθασε και έγγραφο του Δημάρχου Αχιλλείων κ. Ερωτόκριτου Καρύδη που θέτει το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων και δηλώνοντας συνεργασία για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: