Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Προχωράμε τις διαδικασίες για νέο κτήριο στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας

Μια εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη τα προβλήματα στις υποδομές σύμφωνα με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι αρκετά.
Μάλιστα για τον λόγω αυτό από κοινού δάσκαλοι και καθηγητές τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 17.00, στο Εργατικό Κέντρο συγκαλούν έκτακτη σύσκεψη με θέμα τα «Προβλήματα σχολικής στέγης και υποδομών του Νομού Κέρκυρας».

Ενέργειες δήμου
κερκυραίων για την
σχολική υποδομή
Την ίδια στιγμή υπεγράφη από το Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ, το συμβόλαιο σύστασης διηρημένης κάθετης ιδιοκτησίας, που αφορά οικόπεδο του Δήμου Κερκυραίων περιοχής Παγκρατέικων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του το 4ο Ενιαίου Λυκείου Κερκύρας.
Ο δήμαρχος κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ με δηλώσεις στα ΜΜΕ αναφερόμενος στο θέμα αυτό τόνισε ότι πλευρά του πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών.
Σχολιάζοντας τώρα την σύσκεψη των φορέων της εκπαίδευσης υποστήριξε ότι «Αλίμονο αν οι φορείς των εκπαιδευτικών έμεναν με δεμένα τα χέρια και δεν πίεζαν. Χρειάζεται κοινή δράση για την εξασφάλιση της σχολικής στέγης και τη βελτίωση των υποδομών. Ο δήμος κάνει ότι μπορεί, έχοντας μόνο την ευθύνη της συντήρησης.
Την ευθύνη των κατασκευών έχει η Ν.Α. και ο ΟΣΚ. Εμείς βρίσκουμε οικόπεδα και τα παραχωρούμε για να προκαλέσουμε και το ενδιαφέρον του κράτους να χρηματοδοτήσει τις σχολικές υποδομές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: