Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Δάνειο 800.000 ευρώ για το εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας καθαριότητας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων οι όροι του δανείου για αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσία Καθαριότητας.
Παράλληλα την συνεδρίαση απασχόλησε και το θέμα της γνωμοδότησης για τη μίσθωση καταστημάτων που ανήκουν στην κυριότητά του και έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους με τους μισθωτές, και για το αν θα παραταθούν οι μισθώσεις ή θα γίνουν νέες δημοπρασίες.
Ο δήμαρχος κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ μιλώντας στους δημοσιογράφους για τα θέματα και κυρίως για την κριτική που δέχτηκε από την μειοψηφία για το δάνειο που αφόρα σε αγορά εξοπλισμού για την υπηρεσία καθαριότητας ανέφερε ότι « O δήμος κάνει ότι μπορεί για να βελτιώσει τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.
“Ακούστηκε βέβαια ότι προσφεύγουμε πάλι σε δανεισμό. Είναι μια αναγκαία συνέπεια της αδυναμίας της Τ.Α. να ανταποκρίνεται στις αυξημένες υποχρεώσεις της. Αποτελεί μονόδρομο, στοχεύουμε να αποκτήσουμε τον εξοπλισμό αυτό.
Από την άλλη προχωρά με σύγχρονα συστήματα η υπογειοποιήση των κάδων με τα πλέον σύγχρονα συστήματα. Αποφασίσαμε πιλοτικό πρόγραμμα υπογειοποίησης σε ιστορικό κέντρο και ζώνη επιρροής. Θα βελτιώσουν εικόνα και θα εξοικονομήσουν δαπάνες για την υπηρεσία καθαριότητας. Θα απολυμαίνονται οι κάδοι με ηλεκτρονικό τρόπο και ψεκασμό για να αποφεύγουμε κακή εικόνα και δυσοσμία. Θέλουμε βοήθεια κόσμου».

Σκληρή κριτική Γ.Τρεπεκλή
Σκληρή ήταν η κριτική που έκανε ο πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής ο οποίος μάλιστα έκανε και πρόταση προς την δημοτική αρχή τα λεφτά μέσω δανείων να χρησιμοποιηθούν για την συντήρηση του οδικού δίκτυο με δεδομένο όμως ότι τα κονδύλια αυτά θα μπορούσαν να διεκδικηθούν από το ΕΣΠΑ.

Ένταση για τους μισθωτές
Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της γνωμοδότησης για τη μίσθωση καταστημάτων που ανήκουν στην κυριότητά του και έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους με τους μισθωτές, και για το αν θα παραταθούν οι μισθώσεις ή θα γίνουν νέες δημοπρασίες.
Στη Δημαρχιακή Επιτροπή, που θα πάρει τη σχετική απόφαση, το δίλημμα που έχει τεθεί αφορά αφενός μεν στην υποχρέωση του νόμου για διενέργεια δημοπρασίας και αφετέρου το κοινωνικό πρόβλημα που προκύπτει εάν οι σημερινοί ενοικιαστές κληθούν να αποχωρήσουν από τα καταστήματά τους. Ωστοσο το Δ.Σ. δεν πήρε συγκεκριμένη απόφαση, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και πάλι στη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: