Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ικανοποιητικές οι εξελίξεις λέει ο Σωτ. Μικάλεφ

Ακόμα μια νέα εξέλιξη για τους εργαζομένους του δήμου κερκυραίων ανακοινώσε ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ.
Πρόκειται για ένα νέο αίτημα της Νομαρχίας προκειμένου να προσλάβει 5 συμβασιούχους του Δήμου Κερκυραίων.
Ο κ. Μικάλεφ ανέφερε ότι είναι μια θετική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι « Θα προτιμούσα να ήταν μεγαλύτερος αυτός ο αριθμός όμως και πάλι δεν παύει να είναι μια θετική εξέλιξη στην οποία αν προσθέσουμε και τους 12 που θέλει το ΙΚΑ Κέρκυρας, αυτομάτως αυτός ο αριθμός γίνεται 17 λιγότεροι υπάλληλοι για το Δήμο μας. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καταβολή του μισθού τους. Αυτό είναι κάτι για το οποίο βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία του Δήμου για την επίλυσή τους».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Κερκυραίων Γιάννη Τρεπεκλή ο οποίος είχε κάνει λόγω για ανικανότητα διαχείρισης των θεμάτων των εργαζομένων από πλευράς δημοτικής αρχής απάντησε ότι « Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Τρεπεκλή, έχω την εντύπωση πως πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για το συμφέρον τόσο των εργαζομένων όσο και της πόλης μας.
Σε περίπτωση που προσλάβουμε όλους τους εργαζόμενους, τότε όλα τα έσοδα του Δήμου θα πρέπει να πηγαίνουν σε μισθούς και τίποτα σε έργα.
Αυτό που προέχει είναι να μην καταρρεύσει οικονομικά ο Δήμος. Παράλληλα και η τακτοποίηση του προσωπικού.
Το θέμα πιθανότατα θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και με τις νέες προτάσεις και εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί.
Εμείς εσκεμμένα δεν φέραμε το θέμα προς συζήτηση, μόνο και μόνο από ευαισθησία προκειμένου κάποιοι από αυτούς να μη χάσουν τις δουλειές τους».
Από την πλευρά του οι εργαζόμενοι περιμένουν με αγωνιά τις εξελίξεις ενώ αναφέρουν ότι δεν πρέπει να χάσει κανείς την εργασία του.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Γεράσιμος Βλάσσης ανέφερε ότι «Έχει δημιουργηθεί μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, όχι από την τωρινή δημοτική αρχή αλλά από τα προηγούμενα χρόνια και από την ίδρυση των Δημοτική Επιχειρήσεων.
Προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από την λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων και από τη διαχείριση την οποία είχαν από όλες της δημοτικές αρχές.
Από εκεί και πέρα το θέμα αυτό θα πρέπει να λήξει. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τους διασφαλιστεί το εργασιακό τους μέλλον και να καταργηθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς η λειτουργία τους, είναι βέβαιο πως θα επαναφέρει παρόμοια προβλήματα και στο άμεσο μέλλον. Στην συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους των Προγραμματικών, προέκυψαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος ενώ από την πλευρά των εργαζομένων, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την καχυποψία που υπάρχει από τις μέχρι τώρα λανθασμένες ενέργειες που έχουν προηγηθεί.
Ελπίζουμε ότι θα τελειώσουν όλα καλά και δεν θα χάσει κανείς τη δουλειά τους.
Γνωρίζουμε για τις θέσεις που υπάρχουν από το ΙΚΑ και την Νομαρχία. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι συνεχίζεται η λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων οι οποίοι θα χρηματοδοτούνται μόνο από το Δήμο ο οποίος ως γνωστό αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: