Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Αβέβαιο το μέλλον των εκδηλώσεων στο Παλαιό Φρούριο

Αβέβαιο παραμένει το γεγονός αν φέτος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Παλαιό Φρούριο χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό όπως άλλωστε συνέβαινε τις προηγούμενες φόρες.
Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ειδή έχουν κλειστεί σημαντικές συναυλίες στον χώρο του παλαιού φρούριο όπως ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως του Goran Bregovic ο όποιος θα επιστρέψει στο νησί μας μετά από 12 χρόνια απουσίας για να δώσει μια μοναδική συναυλία ενώ τα εισιτήρια έχουν ειδή πουληθεί από τον Μάιο.
Ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ μιλώντας στα Κ.Ν ανέφερε ότι οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και υπάρξει ματαίωση συναυλιών τότε για ακόμα μια φορά ο σημαντικός αυτός χώρος θα απαξιωθεί από την πόλη.
Όπως είπε «είναι αλήθεια ότι ο χώρος του παλαιού φρουρίου είναι χώρος ιδανικός για εκδηλώσεις πολιτιστικές. Θεωρούμε το χώρο αυτό ένα κομμάτι της πόλης μας και δεν πρέπει να απαξιώνετε. Το αίτημα μας είναι να γίνονται εκδηλώσεις εκεί αφού το φρούριο ανήκει καταρχήν στην πόλη μας».
Ο πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής στις δηλώσεις του πρόσθεσε ότι «το παλαιό φρούριο της Κέρκυρας είναι η σφραγίδα της πόλης μας. Είναι σπίτι των κερκυραίων και κανένα υπουργείο και ΚΑΣ δεν μπορεί να σταματήσει τις δραστηριότητες που από εδώ και χρόνια έχουν αναπτυχτεί εκεί. Κάνεις δεν πρέπει να κλείσει την πόρτα στους πολίτες και στους επισκέπτες μας. Δεν θα το επιτρέψουμε».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: