Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Διήμερο χλιδής για τους 70 ΥΠΕΞ - Πολλές συγγνώμες - Φτωχά αποτελέσματα

Εντυπωσίασε για τη "χλιδή", ασυνήθιστη ακόμη και για τυπικές και επίσημες Συνόδους Κορυφής, η διοργάνωση της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα, όχι όμως και για τα αποτελέσματά της.
Με το δέλεαρ του καλοκαιρινού Σαββατοκύριακου σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Κέρκυρας και του Ιονίου, στο Κομμένο, θα ήταν δύσκολο να αρνηθούν την πρόσκληση οι υπουργοί Εξωτερικών και οι αντιπροσωπείες από τις 56 χώρες του Οργανισμού, πολύ περισσότερο όταν και οι πολιτικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για να γίνουν τα πρώτα βήματα στην αποκατάσταση των σχέσεων του ΝΑΤΟ (και φυσικά των ΗΠΑ) με τη Ρωσία.
Η συνάντηση του ΟΑΣΕ, που έδωσε την ευκαιρία στο περιθώριο να γίνει η αρκετά πιο σημαντική συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας, αποτέλεσε σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση τη μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για τους ξένους προσκεκλημένους, καθώς πλέον λόγω και της οικονομικής κρίσης αλλά και για λόγους διαφάνειας και σεβασμού προς τους πολίτες, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς έχουν γίνει σημαντικές περικοπές σε ό,τι αφορά όλα τα "περιττά" έξοδα τέτοιων διεθνών διοργανώσεων και οι "πολυτέλειες" αποτελούν μακρινό παρελθόν.

Τεράστια τα κυκλοφορικά προβλήματα το μεσημέρι του Σαββάτου

Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 27 Ιουνίου παρά τις αντίθετες υποσχέσεις των αστυνομικών αρχών. Ιδιαίτερα η περιοχή της νέας πόλης και του νέου λιμανιού είχε φρακάρει από τα αυτοκίνητα χωρίς ίχνος αστυνομικής παρουσίας για τη διοχέτευση της κίνησης από τις παρόδους του Κεφαλομάντουκου.
Ωστόσο, ο αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας Δημήτρης Τσιώτσιος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός και την κατανόηση των κατοίκων του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις αιτίες του ασφυκτικού προβλήματος ήταν η καθυστέρηση εξόδου από το αεροπλάνο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς και τα ειδικά μέτρα ασφαλείας για τον αμερικανό πρέσβη.

Απέφυγε επίσκεψη με τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες
της Κέρκυρας ο Πρωθυπουργός
Πολλά ερωτηματικά άφησε στους θεσμικούς παράγοντες της Κέρκυρας η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απέφυγε να επισκεφθεί τη Νομαρχία και το Δήμο Κερκυραίων ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα του τόπου και να δει από πρώτο χέρι πόσο οι υποσχέσεις που είχε δώσει το 2004 υλοποιήθηκαν από τους Υπουργούς του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντοτε μέχρι σήμερα οι επισκέψεις των Πρωθυπουργών της χώρας για κάποιο διεθνές γεγονός στο νησί συνοδεύονταν και από εθιμοτυπικές επισκέψεις στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: