Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Νέα χρονικά περιθώρια υποβολής δικαιολογητικών για τα οριστικά δικαιώματα επιδότησης

Ανοιχτό παραμένει το σύστημα ενεργοποίησης της Ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών παρά το γεγονός ότι έχει λήξη η προθεσμία εδώ και καιρό.
Για αυτόν τον λόγο σύμφωνα με την ΕΑΣΚ όσοι αγρότες θέλουν έστω και την τελευταία στιγμή να πάρουν την επιδότηση τους θα μπορούν να έρχονται στα γραφεία της Ένωσης.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ Γιώργος Μάνδυλας μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι η προσέλευση των αγροτών είναι ικανοποιητική υποστηρίζοντας ότι περίπου 700 παραγωγοί δεν έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους.
Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Μάνδυλα συνεχίζεται η είσπραξη του ποσού που πλήρωσαν για την κατάθεση της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.
Για την είσπραξη των χρημάτων τους από το Λογιστήριο της ΕΑΣΚ (ώρες 08.00 – 13.30) θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους το Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (ΤΠΥ) που τους εκδόθηκε από την ΕΑΣΚ την ημέρα κατάθεσης της αίτησης, εκκαθαριστικό της Εφορίας και το Βιβλιάριο Ασθενείας του ΟΓΑ.
Διευκρινίζεται ότι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είναι αυτοί που αναγράφονται στις καταστάσεις που απεστάλησαν στην ΕΑΣΚ από το ΥΠΑΑΤ.
Επίσης διευκρινίζεται ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν άλλο εισόδημα πλήν της σύνταξης, θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όταν το καθαρό αγροτικό τους εισόδημα ξεπερνάει την σύνταξη του ΟΓΑ.
Τέλος για το ΦΠΑ που δικαιούνται, μπορούν να καταθέσουν τα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων στα γραφεία της ΕΑΣΚ έως 31-07-2009. Τα τιμολόγια πρέπει να είναι πρωτότυπα (όχι φωτοτυπίες) και να αφορούν πωλήσεις αγροτικών προϊόντων από 1/1/2008 μέχρι 31/12/2008. Επιπλέον απαραίτητα στοιχεία για την παραλαβή των τιμολογίων είναι δημόσιο έγγραφο με το ΑΦΜ τους (εκκαθαριστικό, φορολογική δήλωση ή φορολογική ενημερότητα) και το δελτίο ταυτότητάς τους. Υπενθυμίζεται ότι επιστροφή ΦΠΑ δεν δικαιούνται όσοι τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας και άνω και όσοι δεν έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς αγροτών.
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: