Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη Πουλημένου στα έργα της Νομαρχίας στη Νότια Κέρκυρα

Τα έργα που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας στο Νότιο συγκρότημα είχε την δυνατότητα να δει από κοντά ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Κώστα Λέσση.
Τα έργα αφορούν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αλλά και έργα κατασκευής σχολικών μονάδων.
Αρχικά επισκέφτηκε το κεντρικό δρόμο του τουριστικού οικισμού του Κάβου που ασφαλτοστρώνει αυτές τις μέρες η Νομαρχία. Ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και ο Αντινομάρχης Κώστας Λέσσης επιθεώρησαν τα εκτελούμενα έργα, είδαν από κοντά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εκτέλεση του έργου και αντάλλαξαν σκέψεις με κατοίκους και επαγγελματίες τις περιοχής για το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου τους. Τα εκτελούμενα έργα οδοποιίας είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Νομαρχίας και εκτελούνται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους (Κ.Α.Π).

Υποκατασκευήν κτιριακό συγκρότημα στους Ριγγλάδες
Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το υποκατασκευήν κτιριακό συγκρότημα του δευτέρου δημοτικού σχολείου Λευκίμμης στους Ριγγλάδες. Το έργο χρηματοδοτείται από το Γ΄ Κ.Γ.Π.Σ. με προϋπολογισμό 1.275.000 ευρώ και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Το νέο σχολικό κτήριο προβλέπεται να έχει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, νέους σύγχρονους χώρους υγιεινής και άλλα.

Κυκλοφοριακός κόμβος Μεσογγής
Τέλος το έργο του κυκλοφοριακού κόμβου της Μεσογγής που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και ο Αντινομάρχης Κώστας Λέσσης.
Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό έργο που ενισχύει τις συνθήκες ασφάλειας για πεζούς και οχήματα στην περιοχή. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους και ήταν ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Νομαρχίας. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά κυκλοφορικό κόμβο που κατασκεύασε η Νομαρχία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο χωρίς την χρήση φωτεινών σηματοδοτών, οι δύο άλλοι κυκλοφοριακοί κόμβοι κατασκευάστηκαν στην διασταύρωση Τρίκλινο- Άφρα και στην διασταύρωση Αϊ Γιάννη – Πέλεκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: