Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Κάνουν λόγο για σκοπιμότητες

Έντονες φαίνεται να είναι οι αντιδράσεις των φορέων του δήμου Κερκυραίων με αφορμή την εξαγγελία των μελών του Εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου ότι ο ΧΥΤΑ Μέσης θα κλείσει εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής αυτή την φορά επ αόριστον.
Μετά τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Γιάννη Μάμαλου περί σκοπιμότητας νέες δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουρής ο οποίος ουσιαστικά προειδοποίησε τα μελή να μην προβούν στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ γιατί όπως είπε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την εικόνα της Κέρκυρας για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.
Ο κ. Κουρής συμφώνησε με την άποψη του κ. Μάμαλου περί σκοπιμότητας ενώ κάλεσε τα μέλη σε έναν διάλογο με τους φορείς.
Όπως είπε «Αν προβούν σε αυτή την ενέργεια θα βάλουν οριστικά την ταφόπλακα στο νησί της Κέρκυρας. Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την μέθοδο διεκδίκησης αλλά θα πρέπει να αντιληφτούν ότι μέσα από την συνολική προσπάθεια θα λυθεί και όχι μέσα από τέτοιου τύπου αντιδράσεις.
Δηλώνω ότι εάν προβούν στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ η υπηρεσία καθαριότητας που έχει καταπονηθεί πολλάκις από τις καταλήψεις θα είναι αδύναμη ως προς την διαδικασία αποκομιδής και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα φέρει όλο το καλοκαίρι συνέπειες στην Κέρκυρα. Κάνω έκκληση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις να μην προβούν σε αυτή την κατάληψη και να έρθουν σε έναν διάλογο μαζί μας».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: