Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Φρούριο η πόλη της Κέρκυρας

Μέτρα αντίστοιχα με αυτά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ανακοίνωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Δημήτρης Τσιότσιος, ενόψει της επικείμενης Συνόδου των Υπουργών του ΟΑΣΕ το Σαββατοκύριακό 27 και 28 Ιουνίου.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι αφίξεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, ενώ ο κύριος όμως όγκος των επισκεπτών θα έρθει το Σάββατο.

Δρακόντεια μέτρα
Σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρξουν για το διήμερο της Συνόδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής υποστήριξε πως έχουν σχεδιαστεί από ΕΛ.ΑΣ. και θα είναι ίδια με αυτά που πάρθηκαν κατά τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "έχουμε την εμπειρία και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά", συμπληρώνοντας πως και ο ίδιος κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είχε λάβει μέρος σε αντίστοιχη συντονιστική ομάδα στην Αθήνα.
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κέρκυρα, τόνισε πως λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα, όμως "μην επηρεάζεστε από τα τελευταία γεγονότα. Η χώρας είναι μία φιλήσυχη χώρα και η πόλη μας μία από τις πιο ασφαλείς πόλεις".
Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, να μορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών ζητώντας την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία που ενδεχομένως θα υποστούν.
Όπως δήλωσε: "θέλω ιδιαίτερα να παρακαλέσω τους κατοίκους του νησιού να ακολουθήσουν τις υποδείξεις της αστυνομίας.
Προσπαθήσαμε όσο ήταν δυνατόν, τα μέτρα να είναι ήπια. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση που θα υπάρξει στην κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι σχεδόν 30 λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται η μετακίνηση από το Αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο και το Αχιλλείο. Τις υπόλοιπες ώρες δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία και δεν θα επηρεαστεί και το κέντρο της πόλης".

Σ. Βόσδου: "Τιμή για την Κέρκυρα"
O Γ.Γ. της ΠΙΝ επισήμανε πως "η Σύνοδος αποτελεί μία μεγάλη τιμή για το νησί μας το οποίο θα βρίσκεται δια τουλάχιστον δύο ημέρες στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας και οι πολίτες τον καλύτερό μας εαυτό έτσι ώστε αυτή η Σύνοδος να είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Κέρκυρα.
Θέλουμε να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και να δούμε όλα τα ζητήματα τα οποία τυχών θα προκύψουν.
Όλες οι αφίξεις των Υπουργών θα γίνουν με αεροσκάφη και λόγω της αυξημένης κίνησης της οποία παρουσιάζει ήδη το Αεροδρόμιο λόγω του καλοκαιριού, επιρρίπτουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτόν ακριβώς τον τομέα.
Στην συνέχεια θα έχουμε και άλλες συναντήσεις για να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση ζητημάτων".

Α.Κουρής: ζητάμε την κατανόηση του κόσμου
Την κατανόηση αλλά κυρίως την βοήθεια των πολιτών για τις ήμερες διεξαγωγής του συνέδριου ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Κουρής.
Ο κ. Κουρής επεσήμανε ότι πρόκειται για να ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο μέσα από το οποιο θα διαφημιστεί παγκοσμίως η Κέρκυρας, γι αυτό όπως είπε θα πρέπει οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να ακολούθου τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας αλλά και τα μέτρα καθαριότητας.
Παράλληλα επεσήμανε ότι η επιτροπή κυκλοφορίας Κέρκυρας και η δημοτική αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την τροχαία Κέρκυρας για τα κυκλοφοριακά μέτρα. Μάλιστα ζήτησε την κατανόηση του κόσμου λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να φέρνουν αντιρρήσεις στις υποδείξεις της τροχαίας αφού αυτά τα μέτρα θα διαρκέσουν για ελάχιστες ώρες.
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: