Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη Δένδια στο εργοτάξιο των εργατικών κατοικιών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα μαζί με τον Νομάρχη Κέρκυρας κ.Στέφανο Πουλημένο τις υπό κατασκευή Εργατικές Κατοικίες στο Δήμο Παρελίων, όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Παρελίων κ.Σπύρο Κροκίδη και τον εργοταξιάρχη.
Μετά την ξενάγηση ο Υπουργός δήλωσε:
"Είναι ένα εξαιρετικό έργο. Σχεδόν 180 εργατικές κατοικίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτό που ονομάζαμε εργατικές κατοικίες στο παρελθόν. Πρόκειται για διαμερίσματα-μεζονέτες σε ένα εκπληκτικό οικόπεδο 90 στρεμμάτων. Ούτε στο Ψυχικό, ούτε στη Φιλοθέη δεν είναι έτσι.
Επίσης λειτουργεί ως ένα βασικό έργο υποδομής για τον δήμο Παρελίων. Εδώ θα υπάρχει ο βιολογικός, ο οποίος μαζί με τις εργατικές κατοικίες θα βοηθήσει και την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Υπάρχει χώρος για βρεφονηπιακό σταθμό, σχολειό και εκκλησία.
Μια καινούργια πρωτοποριακή πόλη φτιάχνεται εδώ.
Το έργο προχωράει γρήγορα με πολύ καλούς ρυθμούς και ελπίζω ότι μέσα στο πλαίσιο της εργολαβίας- χρειαζόμαστε πάνω από 2 χρόνια ακόμα- θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους εργαζομένους αυτής της περιοχής και των όμορων δήμων ένα καινούργιο και πρωτοποριακό έργο.
Η Κέρκυρα αλλάζει. Αλλάζει σελίδα, αλλάζει πραγματικότητα. Όσοι θέλουν να δουν βλέπουν. Μόνο όποιος δεν θέλει δεν αντιλαμβάνεται πόσο αλλάζουν τα πράγματα στον τόπο μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: