Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Σύσκεψη για την θαλάσσια ρύπανση

Το σοβαρό θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης ήταν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Νομαρχία με την συμμετοχή του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου, του κεντρικού Λιμενάρχη Γιάννη Κοντόπουλου του Διοικητή της Λιμενικής Αστυνομίας Πλωτάρχη Χρ. Ζάγκλα και του αν. Διευθυντή Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας Κυριάκου Κατσώρα.
Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι το φαινόμενο των φαιοκίτρινων κηλίδων στις θάλασσες της Κέρκυρας προέρχεται από φυτοπλαγκτόν που εμφανίζεται σε συνθήκες άπνοιας και υψηλών θερμοκρασιών, πιθανόν δε να συνδέεται και με φαινόμενα ευτροφισμού σε περιοχές της Αδριατικής.
Ρύπανση από διερχόμενα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών δεν έχει διαπιστωθεί. Ο κίνδυνος ρύπανσης από τα αστικά λύματα των Αγίων Σαράντα και Ξαμιλίων Αλβανίας ερευνάται.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ενταθούν οι κοινοί έλεγχοι Λιμεναρχείου και Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και οι συνθήκες διάθεσής τους στον τελικό αποδέκτη (θάλασσα, ποτάμια, ρέματα, κ.λ.π).

Δεν υπάρχουν σχόλια: