Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Πρυτάνευσε ο διάλογος

Έληξε χτες ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, από κατοίκους της περιοχής, μετά από εισαγγελική εντολή για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται ότι ανοίγει ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου αλλά ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η Εισαγγελία δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα εναντίον όσων ευθύνονται «για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας από την κακή λειτουργία της εγκατάστασης».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ο σύλλογος και οι κάτοικοι υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα που βιώνουμε εξακολουθεί να υφίσταται και ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα συνεχιστεί με διαφορές μορφές κινητοποιήσεων. Ζητούμε συγγνώμη για άλλη μια φορά από τους συμπολίτες μας αλλά ταυτόχρονα και την βοήθεια τους να λυθεί ένα πρόβλημα που αφόρα και αυτούς το ίδιο με το Τεμπλόνι.
Μείναμε όμως να αγωνιζόμαστε μόνοι μας για όλη την Κέρκυρα».

Σ.Μικάλεφ: άδικη η κατάληψη
Άδικη και άκαιρη χαρακτήρισε την κατάληψη των μελών του συλλόγου και κατοίκων ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ υποστηρίζοντας ότι έχουν δρομολογηθεί λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο ΧΥΤΑ Μέσης.
Όπως είπε «Η κατάληψη αυτή ήταν άκαιρη και μπορώ να πω λίγο άδικη την στιγμή κατά την οποία τα έργα στο Τεμπλόνι έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε καλή εξέλιξη με στόχο τον περιορισμό των συνεπειών από την προηγούμενη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή.
Προχωρούμε τώρα στην εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού στο σύστημα της αντιστροφής όσμωσης και βεβαίως αφού έχει ολοκληρωθεί το τοιχίο και έχει αφήσει την χωρητικότητα θα γίνει εγκατάσταση για το βιοαέριο. Όμως δεν κατανοώ τον χρόνο της κατάληψης και βεβαία χαιρετίζω την λύση της πολιορκίας που θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν τυχαία και πιστεύω ότι αποκαλύφτηκε μια σκοπιμότητα που δεν θέλω να αναφερθώ περεταίρω.
Νομίζω ότι οι 15 καταλήψεις στην δική μου θητεία αποτυπώνουν την απορία των Κερκυραίων διότι το Δ.Σ του συνδέσμου έχει κάνει σωστή δουλειά. Διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν αλλά είμαστε διατεθειμένοι ως σύνδεσμος να συζητήσουμε με όλους για να μη φτάσουμε ξανά στα αποτελέσματα που σήμερα βιώνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: