Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
Να το πω απλά και για τελευταία φορά; Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι εμείς λέμε ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ και θα τους επιβάλλουμε. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
Δεν το κατάλαβα δηλαδή, επειδή κάποιοι το παίζουν "αφεντικά" στην πόλη και γυρίζουν με τα αυτοκίνητα τους στους πεζόδρομους, να τα σταθμεύουν έξω από τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους ή γυρνάνε με τα μηχανάκια τους, πάλι στους πεζόδρομους για να πάνε στις επιχειρήσεις τους ή όπου αλλού θέλουν, νομίζουν ότι θα τους περάσει έτσι;
Πεζόδρομοι θα γίνουν και θα κυκλοφοράμε με τα ποδήλατα μας, είτε τους αρέσει, είτε όχι.
Άλλωστε έχουν γνώσει οι φύλακες.
Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου!!! Και ο νοών, νοείτο.
Δηλαδή, θα ήταν καλύτερα να πάρει το πρόγραμμα των ποδηλατοδρόμων η Ηγουμενίτσα ή τα Φάρσαλα; Γιατί σε κάποιους έχει κακοφανεί που πήρε η Κέρκυρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Δεν το κατάλαβα;

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΙΟΥ
Και για να μην ξεχνιόμαστε, δώστε όλοι το παρόν στην ποδηλατοπορεία την Κυριακή 10 Μαίου, με αφετηρία την πλατεία Γεωργάκη.
ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ;
1) ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
2) ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
3) ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
4) ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ....ΠΕΖΟΥΣ
5) ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
6) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ
7) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Και όταν λέμε "ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" εννοούμε για ΟΛΟΥΣ. Και κυρίως για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. ΘΑ Πρέπει επιτέλους να πετύχουμε ώστε η πόλη μας να είναι όντως ανθρώπινη. Και για να χαρακτηρισθεί ανθρώπινη μια πόλη, θα πρέπει να είναι για όλους τους πολίτες.
Ρωτάω τώρα, με αφορμή το αίτημα του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ για να κατασκευασθούν δυο μπάρες στην παραλιακή της Γαρίτσας, "αλήθεια χρειάζεται μελέτη; όπως ισχυρίζεται ο ΟΛΚΕ; Μα είναι δυνατόν να απαιτείται μελέτη για δύο μπάρες; Με συγχωρείτε αλλά το φτωχό μου το μυαλό, δεν μπορεί να το χωρέσει.

ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ;
Αλήθεια με την λίμνη Χαλικιόπουλου ή Υλλαικό Λιμένα τι γίνεται; Η διαδημτική επιχείρηση των δήμων Κερκυραίων και Αχιλελίων, και ο Πρόεδρός της πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κούρκουλος μήπως έχει να μας ενημερώσει για κάτι; Α, όχι. Καλά θα περιμένουμε. Ως πότε όμως;

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
Αυτό που έχω αποκομίσει ως ασφαλές συμπέρασμα μετά από 20 χρόνια στο κουρμπέτι, είναι ότι η εξουσία είναι ...αλλεργική στην κριτική.
Δεν την αντέχει ρε παιδί μου την κριτική. Αν τους "γλύφεις", όλα καλά και όλα ωραία. Αν κάνεις κριτική, καλοπροαίρετη και τεκμηριωμένη, γίνεσαι αυτόματα ο χειρότερος τους εχθρός. Α, αυτό είναι ένα ακόμα συμπέρασμα, στο οποίο έχω καταλήξει. Βλέπουν παντού εχθρούς, που θέλουν να τους πάρουν την ...καρέκλα τους. Αν έχεις διαφορετική άποψη από αυτούς, αυτομάτως είσαι εν δυνάμει ...εχθρός τους.
Θα πρέπει, επιτέλους οι άρχοντές μας να καταλάβουν ότι επειδή κάθονται σε μια "καρέκλα", δεν αποκτούν αυτόματα το αλάθητο του Πάπα. Ούτε τα κάνουν όλα σωστά, ούτε τα γνωρίζουν όλα, ούτε είναι ικανοί για όλα, ούτε τα σκέφτονται όλα.
Και λάθη θα κάνουν, ενίοτε μάλιστα μεγάλα και τραγικά για τον τόπο, και πολλά θέματα δεν τα γνωρίζουν, και "πατάτες" θα κάνουν, όπως επίσης πολλά δεν θα τα σκεφτούν, ούτε καν θα τα φανταστούν.
Οπότε αδέλφια, σας παρακαλώ να είστε πιο ανθεκτικοί στην κριτική

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ
Αν κάποιος έχει μιζεριάσει και έχει γκρινιάξει, περισσότερο απ' όλους, γι΄ αυτά που γίνονται ή που δεν γίνονται στην Κέρκυρα, θεωρώ ότι είμαι εγώ. Τι αρχείο της στήλης στη διάθεση του καθενός.
Όμως τώρα τελευταία διακρίνω μια προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα και επιτέλους να αποτινάξουμε την μιζέρια πάνω από το νησί. Να αρχίσουμε επιτέλους να βλέπουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Τι εννοώ.
Έχουμε την δημοπράτηση της τελευταίας φάσης του έργου του νέου Δικαστικού Μεγάρου, με συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρίας να το ολοκληρώσει σε 480 εργάσιμες μέρες.
Έχουμε την δημοπράτηση μέσα στον Απρίλιο του έργου των φραγμάτων συνολικού προϋπολογισμού 290.000 εκατομμυρίων δραχμών.
Έχουμε την διαβεβαίωση του Προέδρου της ΘΕΜΙΔΟΣ ΤΟΥ Σπύρου Ιωάννου, για την αγορά οικοπέδου για τις νέες φυλακές, αφού έχει εξασφαλισθεί η πίστωση και επίσης την διαβεβαίωση, ότι υπάρχουν τα χρήματα για την κατασκευή των νέων φυλακών.
Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε ότι βαδίζει πλέον προς το τέλος του και το νέο Νοσοκομείο, τότε μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι, κάτι έχει αρχίσει και αλλάζει στον τόπο μας.
Βέβαια, γι' όλα, αυτά εδώ θα είμαστε για να κρίνουμε την πρόοδο τους, ανά πάσα στιγμή.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Και όμως, υπάρχει λύση για τη δημιουργία περιφερειακού πάρκινγκ στις παρυφές της πόλης. Έχω προτείνει εδώ και χρόνια, ο χώρος του γερασμένου και ακατάλληλου πλέον γηπέδου, να δοθεί στο Δήμο Κερκυραίων και να δημιουργηθεί το περιφερειακό πάρκινγκ. Μάλιστα σε αυτή την θέση, δεν χρειάζεται ούτε η λειτουργία μίνι μπας.
Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί και η προοπτική, αν το επιτρέπει το υπέδαφος της περιοχής, να γίνει υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω να διαμορφωθεί ένα μεγάλο πάρκο με χώρους άθλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: