Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Κλειστές αύριο οι Νομαρχίες

Κλειστές θα παραμείνουν οι νομαρχίες όλης της χώρας την Τετάρτη, προκειμένου να ικανοποιηθούν βασικά αιτήματά τους.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΕΝΑΕ τονίζεται ότι την Τετάρτη 29 Απριλίου οι νομαρχίες θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο.
Στις 10:00 θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΝΑΕ και στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΔΣ της Ένωσης με αντιπροσωπείες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων στο Σύνταγμα.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και θα επιδοθεί ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα. Εν συνεχεία η πορεία θα καταλήξει στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών όπου και εκεί θα επιδοθεί το ψήφισμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Δημήτρη Δράκο, η διοίκηση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος προχωρεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις ζητώντας «την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την κατάργηση των τελών αδείας και τελών μεταβιβάσεων οχημάτων, την ψήφιση του Κώδικα για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την χορήγηση κονδυλίων για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς μαθητών και τη συντήρηση του οδικού δικτύου, αλλά και την κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: