Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Σε ημερίδα και η Νομαρχία της Κέρκυρας

Η 1η Συνάντηση των ιδρυτικών πόλεων και περιοχών - μελών που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο CADENA με τη συμμετοχή καί της Νομαρχίας Κέρκυρας πραγματοποιείται σήμερα στις 11 το πρωί στο περίπτερο της Κέρκυρας (περίπτερο ΕΟΤ) στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Λονδίνου World Travel Market.
Το δίκτυο αναφέρεται σε πόλεις και περιοχές με λιμάνια με στόχο την ανάδειξή τους με πολλαπλές ενέργειες μέσω του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Στο δίκτυο συμμετέχουν από την Ελλάδα η Κέρκυρα, από την Ισπανία η Μαρμπέγια, από το Μονακό το Μόντε Κάρλο, από την Κύπρο η Λάρνακα, από τη Μάλτα η Βαλέτα, από την Γαλλία οι Κάννες και από την Ιταλία το Κάπρι.
Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των μελών του δικτύου όπου και θα υπογραφεί το τελικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των ιδρυτικών μελών. Η Νομαρχία Κέρκυρας θα εκπροσωπηθεί από τον αντινομάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού & Νέας Γενιάς Χρήστο Σκούρτη και τον ειδικό σύμβουλο της Νομαρχίας Γιώργο Κάφυρη.
Στην συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης οι: Angeles Munoz Δήμαρχος της Μαρμπέγια, Jose Luis Hernandez Σύμβουλος Τουρισμού της Μαρμπέγια, Teresa Aguilar Αρχισυντονίστρια του Σχεδίου CADENA, Νίκος Μπαμπουνάκης Συντονιστής του Σχεδίου CADENA, Φοίβη Κατσούρη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Claude Zammit Trevisan Εκπρόσωπος Τουρισμού Μάλτας, Salvatore Ciucio Σύμβουλος Τουρισμού του Κάπρι καθώς και εκπρόσωπος του Τουριστικού Συμβουλίου της Νίκαιας.
Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει παρουσίαση του Προγράμματος CADENA και της προσωρινής διοργανωτικής ομάδας, παρουσίαση του προς εφαρμογή καταστατικού, συζήτηση σχετικά με την εναλλαγή προεδρίας στο δίκτυο και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των περιοχών - μελών του δικτύου.
Επίσης, πρόκειται να επισημανθούν τα οφέλη που έχουν την δυνατότητα να αποκομίσουν τα μέλη του δικτύου από τη συνεργασία ενώ παράλληλα εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει σχετικά με τις προτεινόμενες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Προγράμματος, δραστηριότητες οι οποίες βρίσκονται ήδη σε προπαρασκευαστικό στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: