Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ: Ημερίδα στο Φαληράκι

Η "Ηλεκτρονική Πολεοδομία" ήταν το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώθηκε προχθές στο Φαληράκι από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και την εταιρία Singular Logic.
Στην ημερίδα που απευθυνόταν στα στελέχη των Πολεοδομικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και του Δήμου Κερκυραίων αλλά και στους ιδιώτες μηχανικούς, απεύθυνε χαιρετισμό ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος και ο Αντιδήμαρχος Κερκυραίων Παύλος Μεταλληνός.
Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης εξήρε την εφαρμογή του προγράμματος της "Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας" σημειώνοντας ότι η Νομαρχία της Κέρκυρας είναι από τις πρώτες Νομαρχίες της χώρας που προχώρησαν στην εφαρμογή της.
Η λειτουργία της "Ηλεκτρονικής πολεοδομίας", τόνισε, είναι μια μεγάλη κατάκτηση που υπηρετεί τους πολίτες και τον τόπο καθώς εισάγει την διαφάνεια, την απρόσκοπτη προσβασιμότητα στα στοιχεία που διαχειρίζεται και εμπεδώνει συνθήκες νομιμότητας στην λειτουργία της πολεοδομικής υπηρεσίας .
Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή επεσήμανε που έρχεται να υπηρετήσει όχι απλά τις ανάγκες των μηχανικών, όχι μόνο το σήμερα, αλλά το μέλλον του τόπου, την Κέρκυρα που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Σημείωσε ακόμη ότι "είμαστε στην αρχή μιας μακράς πορείας στην οποία θα συναντηθούμε και στα επόμενα μεγάλα βήματα που αφορούν το σύστημα της πολεοδομικής νομοθεσίας, το GIS εφαρμογών και τη θεσμοθέτηση ψηφιακών εντύπων για όλες τις διαδικασίες, τα οποία είναι ήδη στον προγραμματισμό του Υπουργείου Εσωτερικών".
Συνεχίζοντας, ο Νομάρχης ανέφερε ότι, πέραν των όσων προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Νομαρχία της Κέρκυρας έχουμε βάλει υψηλότερους στόχους που συνοψίζονται στην προοπτική :
Α. Της ψηφιοποίησης των αρχείων της πολεοδομίας,
Β. Στην ηλεκτρονική- ψηφιακή υποβολή αιτήσεων και φακέλων των οικοδομικών αδειών,
Γ. Την κατάθεση των τοπογραφικών που έχουν συνταχθεί με το σύστημα των γεωγραφικών συντεταγμένων, για να μην παραποιείται και κακοποιείται η πραγματικότητα για την φύση και την έκταση των οικοπέδων.
Κλείνοντας ο Νομάρχης αφού ευχαρίστησε το προσωπικό της πολεοδομίας που ανταποκρίθηκε στις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος, υπενθύμισε ότι στο πολιτικό επίπεδο η επιλογή της ίδρυσης αντινομαρχίας Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, που με επικεφαλής έναν νέο άνθρωπο όπως η Μερόπη Υδραίου, έρχεται να δηλώσει τη βαρύτητα, την αξία και τη σημασία που δίνει η ηγεσία της Νομαρχίας στα θέματα λειτουργίας της Πολεοδομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: