Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Σταμάτησαν ξανά τα έργα στη Λαϊκή αγορά

Η ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν το έργο της παράκαμψης του αεροδρόμιου θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων το βράδυ της Δευτέρας.
Ωστόσο ο κίνδυνος ελλοχεύει για το έργο αφού έχουν μείνει περίπου 25 ημέρες για να τελειώσει το 3ο ΚΠΣ που είναι ενταγμένο και η χρηματοδότηση του.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Μάμαλος αναφερόμενος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου τόνισε ότι "είναι χρόνος και ώρα να ενημερωθεί το Σώμα και ο Κερκυραϊκός λαός για το θέμα της παράκαμψης του αεροδρομίου".
Για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης ανακοίνωσε ότι "Το νεότερο που υπάρχει είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου ετοιμάζουν κάποια απάντηση με κάποιες διευκρινήσεις προς την ΠΙΝ, μετά από αίτημα της Περιφέρειας.
Πάντως, είναι γεγονός ότι έχει περάσει πολύς χρόνος, όμως εάν είχε προκύψει αυτή η εμπλοκή με την ΠΙΝ, τότε στον χρόνο που μεσολαβούσε προλαβαίναμε να ολοκληρώσουμε το έργο. Αν όμως φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και η ΠΙΝ δεν έχει ακόμα αποφασίσει, τότε δεν πρόκειται να προλάβουμε".

Σταμάτησαν ξανά τα έργα στην λαϊκή αγορά
Σταμάτησαν για ακόμα μια φορά οι εργασίες ανάπλασης της νέας λαϊκής αγοράς λόγω αδυναμίας της δημοτικής αρχής να καταβάλει τα χρήματα στον εργολάβο.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Μάμαλος ανέφερε ότι "Έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ρολών και έχουμε κινήσει τη διαδικασία λήψης του συμπληρωματικού δανείου. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να περάσει από το Δήμο ο απολογισμός του 2006 και του 2007. θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνο να τελειώσουν αυτοί οι απολογισμοί οι οποίοι στην συνέχεια θα περάσουν από τη Δημαρχιακή Επιτροπή και μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο και από εκεί και ύστερα, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι έτοιμα για να λάβουμε το συμπληρωματικό δάνειο.
Οι εργασίες αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο 85-90% και περιμένουμε το δάνειο για να πληρωθεί ο εργολάβος και να συνεχίσει το έργο".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: