Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Πρόταση για έργο που θα εξυπηρετεί Λαϊκή και Αβραμίου

Με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγο των έντονων βροχοπτώσεων στις περιοχές Σπηλιά και Λιμάνι η ΔΕΥΑΚ κατέθεσε μετά από συμφωνία στην Περιφέρεια Ιόνιων νήσων το Τεχνικό δελτίο για τη δημιουργία συστήματος αγωγών που θα οδηγούν τα όμβρια της Λαϊκής και της Αβραμίου στη θάλασσα, μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο.
Παράλληλα, όπως ανακοινώσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για την επέκταση νέων αγωγών όμβριων της Σπηλιάς, προς τη θάλασσα, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα δυσοσμίας και πλημμύρας καταστημάτων της περιοχής.
Ο κ. Πουλιέζος, αναφερόμενος στο έργο είπε ότι "Είναι παρεμβάσεις που η ΔΕΥΑΚ είχε προγραμματίσει στα έργα του Ταμείου Συνοχής αλλά για τους γνωστούς λόγους το έργο δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
Η ΔΕΥΑΚ, επειδή έλαβε υπόψη της τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τις πλημμύρες το προηγούμενο διάστημα, θεώρησε ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, παρά το γεγονός οτι δεν είναι δική της αρμοδιότητα αφού η περιοχή ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ΟΛΚΕ,.
Σε πρόσφατη επαφή που είχαμε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξετάσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ενός έργου που θα συγκεντρώσει όλα τα όμβρια της Λαϊκής Αγοράς και της Ιωάννου Θεοτόκη (Αβραμίου) και θα τα στείλει στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα έργο αποκλειστικής συλλογής όμβριων.
Συμφωνήθηκε η ΔΕΥΑΚ να συντάξει Τεχνικό Δελτίο που θα καταθέσει στην Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου έως τα μέσα του Δεκεμβρίου.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ και οι παρεμβάσεις θα καλύψουν όλη την περιοχή από τα φανάρια του Τελωνίου έως τη διασταύρωση της Λαϊκής Αγοράς και λίγο προς το πρατήριο της ΒΡ. Ο αγωγός δεν θα περάσει μέσα από τον λιμένα, θα τον παρακάμψει και θα βγει κατευθείαν στη θάλασσα.
Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ θα μπορέσουμε να αντλήσουμε τους απαραίτητους πόρους ώστε εντός του 2009 να λύσουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα της περιοχής.
Θεωρώ ότι η ΔΕΥΑΚ ανταποκρίνεται επαρκώς στις απαιτήσεις των πολιτών, έχει κοινωνική ευαισθησία και προσπαθεί με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει να επιλύει τα προβλήματα των δημοτών".
Για τα έργα στην περιοχή της Σπηλιάς, ο κ. Πουλιέζος ανέφερε:
"Το πρόβλημα που δημιουργείται αυτή τη στιγμή στη Σπηλιά είναι η αργοπορία των έργων της Μαρίνας. Σε ότι αφορά τη ΔΕΥΑΚ, και για το έργο αυτό υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, έχουμε συντάξει την Τεχνική Μελέτη και θα ακολουθήσουν οι αδειοδοτήσεις. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά την επέκταση των αγωγών όμβριων της Σπηλιάς μέσα στη θάλασσα. Εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες των Υπουργείων Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αφού οι συναλλαγές με τις υπηρεσίες απαιτούν χρόνο”.
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: