Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Αγανάκτηση για ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων

Ο κανονισμός λειτουργίας της πόλης είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των καταστηματαρχών της παλιάς πόλης.
Στην πόλη της Ουνέσκο καθημερινά οι πολίτες αντικρίζουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα, φορτηγά να μπαίνουν στο ιστορικό κέντρο και ότι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό του ανθρώπου.
Ένα τέτοιο περιστατικό ξεσήκωσε για ακόμα μια φορά τους καταστηματάρχες της περιοχής. Συμφωνά με τις καταγγελίες των κατοίκων νωρίς το πρωί φορτηγό αυτοκίνητο διερχόμενο από τον πεζόδρομο της Νικηφόρου Θεοτόκη έσπασε τμήμα βιτρίνας καταστήματος στην προσπάθεια του να περάσει με δεδομένο ότι ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός.
Ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών της Σπηλιάς Σπύρος Μητσιάλης ανέφερε ότι «την περασμένη εβδομάδα είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της επιτροπής κυκλοφορίας Ανδρέα Κουρή όπου του θέσαμε όλα αυτά τα ζητήματα. Ζητάμε απλά μια ρύθμιση στους κανόνες λειτουργίας της πόλης και τίποτε άλλο. Δεν μπορούμε να είμαστε σαν σκυλιά στο αμπέλι».
Τα Κ.Ν ζήτησαν την άποψη του προέδρου της επιτροπής κυκλοφορίας Ανδρέα Κουρή ο όποιος ανέφερε ότι τα αιτήματα των καταστηματαρχών είναι πάγια και δικαιολογημένα. Παράλληλα τόνισε ότι σύντομα θα δοθεί ο κανονισμός λειτουργίας της πόλης έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος στην διέλευση των φορτηγών που μπαίνουν για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Τέλος εξέφρασε την δυσφορία του αναφορικά με την νοοτροπία κάποιων πολιτών δίνοντας το παράδειγμα ότι σε αρκετά σημεία είχαν τοποθετηθεί μπάρες οι οποίες ξηλώθηκαν μετά από λίγες ήμερες, ζήτησε παράλληλα την συνεργασία της νέας διοίκησης της ΑΝΕΔΚ καθώς και του συλλόγου καταστηματαρχών της περιοχής.
Ο πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου Κερκυραίων Λευτέρης Κουλούρης επέρριψε τις ευθύνες και στους οδηγούς αλλά και στους καταστηματάρχες τονίζοντας ότι τόσο οι οδηγοί θα πρέπει να σέβονται το μέρος αλλά όσο και οι καταστηματάρχες να σταματήσουν την παρανομία που κάνουν βάζοντας ανεξέλεγκτα βιτρίνες, τέντες κτλ στα μαγαζιά.
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: