Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ: Ακυρώνεται γιατί η Κυβέρνηση αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της

Τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Καποδίστρια 2 όπως όλα δείχνουν "μπαίνει στο ψυγείο", σχολίασε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μιχάλης Κάρρας.
Ο κ. Κάρρας έκανε λόγο για "αδυναμία της Κυβέρνησης να εκπληρώσει όλα αυτά τα οποία έχει δεσμευτεί προς την Τ.Α., προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος για τον Καποδίστρια Β'", προσθέτοντας ότι "φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο διάλογος και κατ' επέκταση ο Καποδίστριας Β' παγώνει και δεν πρόκειται να προχωρήσει.
Είναι κάτι πάντως το οποίο θα ξεκαθαρίσει στο επόμενο προγραμματισμένο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ από τις 26-28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Η στάση πάντως που κρατήσαμε ως ΤΕΔΚ, με την επιλογή μας να μην ανοίξουμε ουσιαστικά το διάλογο και η ενέργειά μας να μην στείλουμε προς την ΚΕΔΚΕ κάποια πρόταση για τους πόσους δήμους επιθυμούμε, θεωρώ ότι ήταν μία σωστή απόφαση, αφού δεν είχαμε τα τετελεσμένα εκείνα γεγονότα που θα μας διαβεβαίωναν ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Καποδίστρια Β'. Σε ότι αφορά τις οφειλές προς του ΟΤΑ, περίπου 250 εκ. ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο έφτασε στους Δήμους, έχει καταβληθεί μία δόση. Πάντως, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ περιμένουμε να ξεκαθαριστεί και το πώς θα γίνει αυτή η περιβόητη αύξηση κατά 20% των εσόδων των Δήμων".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: