Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Δικηγόροι και Δικαστικοί Υπάλληλοι


Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων που έχουν εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως τις 12 Δεκεμβρίου. Αποχή από τα δικαστήρια κάνουν μέχρι τις 24 Νοεμβρίου και οι δικηγόροι της Κέρκυρας. Κοινό αίτημά τους είναι η στελέχωση των δικαστηρίων.
Παράλληλα όπως αποφάσισαν μετά από κοινή συνέλευση οι υπάλληλοι και οι δικηγόροι την Δευτέρα θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων της Κέρκυρας.
Η πρόεδρος του συλλόγου δικαστικών υπάλληλων κ. Ρέγγη ότι «ήδη έχουμε εξουθενωθεί, σωματικά. Οι συνθήκες εργασίες συνεχώς οξύνονται, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης έχει οδηγήσει σε μια μόνιμα ιδιότυπης μορφής αρνησιδικία. Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε υποδομές και η συνεχής αύξηση της δικαστηριακής ύλης οξύνουν περισσότερο το πρόβλημα. Καλούμαστε καθημερινά να διεκπεραιώσουμε την εργασία μας εκτός ωραρίου. Η έλλειψη προσωπικού σήμερα στα δικαστήρια είναι η μεγαλύτερη των 20 τελευταίων ετών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Βραδής αναφέρθηκε στις τελευταίες αποφάσεις του οργάνου για αποχή από τα καθήκοντα τους και συμβολική κατάληψη του δικαστικού μεγάρου τη Δευτέρα.
"Οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων είναι δικαιολογημένες. Γι να λειτουργήσουν τα δικαστήρια απαιτείται η αγαστή συνεργασία 3 παραγόντων, των δικαστών, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων. Όταν ο σχηματισμός αυτός είναι ελλειπής δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία των δικαστηρίων και στην απονομή της δικαιοσύνης. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: