Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Διχασμένες οι παρατάξεις για το θέμα του ΟΠΑΔ


Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως τις 29 Νοεμβρίου αποφάσισαν κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική τους συνέλευση οι φαρμακοποιοί της Κέρκυρας που από την 1η Οκτωβρίου δεν εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Ψήφισμα Ν.Σ
για τα φάρμακα
Το θέμα αυτό απασχόλησε και τη προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου κατά την οποία το Σώμα εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί την πολιτεία να δώσει λύση στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους ασφαλισμένους του δημόσιου από την μη χορήγηση φαρμάκων αλλά και τον ΟΠΑΔ να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή των φαρμακοποιών.
Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκε ένα ακόμα ψήφισμα της ΝΑΣΥ καθώς επίσης και πρόταση από πλευράς της παράταξης Γ.Μαχειμάρη να κλείσουν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας για μια ημέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από σώμα.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος Τάκης Μεταλληνός ανέφερε ότι "Η πλειοψηφία της Ν.Α. στο Ν.Σ . θέλοντας να μην φανεί δυσάρεστη απ0έναντι στην κυβέρνηση, όσον αφορά στην αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, χαμηλώνει για ακόμη μια φορά τους τόνους και παρακαλεί την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, το προεδρείο του Ν.Σ προέβη στην συνεδρίαση σε μια άσχημη πράξη σε σχέση με πρόταση που η παράταξή μας έκανε, που είναι το κλείσιμο της νομαρχίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια ημέρα ώστε να ακουστεί ότι στην Κέρκυρα υπάρχει και αυτό το πρόβλημα. Παραταύτα, η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου δεν αποδέχθηκε την πρότασή μας και προσπάθησε να ξεφύγει από το θέμα αυτό. Δυστυχώς, η ίδια κατάσταση σε επίπεδο λειτουργίας του Ν.Σ υπάρχει και για τα ουσιαστικά θέματα για τα οποία εμείς καταθέσαμε πρόταση από τις αρχές Αυγούστου του 2008 για να συζητηθεί το μέγα τουριστικό θέμα με την παρουσία όλων των αρμοδίων τουριστικών φορέων στο Ν.Σ Έτσι ώστε με μια κοινή δράση να έχουμε κοινή πολιτική για το τι θα πράξουμε το 2009. Με διάφορα προσχήματα η πλειοψηφία του Ν.Σ προσπαθεί να μη συζητηθεί το θέμα με αποτέλεσμα να φτάσουμε μέσα Νοέμβρη μπορεί και Δεκέμβρη να γίνει κάποια προσχηματική σχετική συνεδρίαση. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα".
Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της ΝΑΣΥ Σπύρος Σαμοίλης τόνισε ότι "κατά την συζήτηση για την απεργία των φαρμακοποιών εκτιμάμε σα ΝΑΣΥ ότι έγινε προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Τοποθετηθήκαμε επισημαίνοντας ότι:
Για την κατάσταση συνολικά της υγεία, ευθύνη έχει η πολιτική που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που βλέπουν την υγεία, το φάρμακο, την παιδεία, σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου. Οι ασφαλισμένοι δεν ευθύνονται δεδομένου ότι τα λεφτά τους στα ταμεία τους τα καταβάλουν κανονικά και πρέπει να απολαμβάνουν αυτά που δίνουν και την βασική ευθύνη την έχουν όσες κυβερνήσεις έχουν ανεβεί όπου ακολουθώντας πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων, κατευθύνσεις ΕΕ, υποχρηματοδοτούν τα Ταμεία. Καλούμε τους ασφαλισμένους, τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις φαρμακοβιομηχανίες αλλά και ενάντια στην πολιτική που θέτει την υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό δικαίωμα".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: