Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Χ. ΜΠΟΥΚΑΣ: Υπεύθυνη η Κυβέρνηση για το υγειονομικό κράχ

Για τις εξελίξεις που αφορούν την υγεία στην Ελλάδα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Γραμματέας της Ν.Ε Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Μπούκας.
Ο κ. Μπούκας έκανε λόγο για υγειονομικό «κραχ» η οποία αγγίζει άμεσα και χιλιάδες Κερκυραίους.
Όπως είπε «υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην κτιριολογική υποδομή, τον εξοπλισμό, τη χρηματοδότηση αλλά και το προσωπικό των Νοσοκομείων και μονάδων δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει γίνει τραγική. Ως προς την Κέρκυρα, οι εγκαταστάσεις του υφιστάμενου νοσοκομείου είναι ηλικίας 48 ετών ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του νοσοκομείου, λείπουν 397 άτομα!
Παράλληλα στα Κ.Υ. Αγ. Αθανασίου λείπουν 15 άτομα, Αγ. Μάρκου 12 άτομα, Λευκίμμη 16 άτομα, Παξών 13 άτομα.
Το συνολικό έλλειμμα στο νομό είναι 453 άτομα προσωπικού, χωρίς να συνυπολογίζονται οι γιατροί που πρέπει να είανι 113 στο νοσοκομείο ενώ υπηρετούν μόνο 58. Καταγράφεται δηλαδή ένα έλλειμμα 55 γιατρών όλων των ειδικοτήτων.
Ο κ. Μπούκας ανέφερε ότι παρά τις ελπίδες διορισμού Κερκυραίων που υπήρξαν μετά τη δηλούμενη αλλαγή του Συντάγματος, η κατάσταση χειροτερεύει.
Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου – τη μόνη στο νομό – υπηρετούσαν 4 παιδίατροι ενώ σήμερα έχουν μειωθεί σε 2, γεγονός που σημαίνει ότι δεν καλύπτουν ούτε τις εφημερίες.
Στην Α’ Παθολογική οι 4 γιατροί έχουν γίνει 1 και 1 με σύμβαση που λήγει σε λίγους μήνες. Στη Β’ Παθολογική ο Διευθυντής έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και 2 χρόνια και δεν αντικαταστάθηκε!
Υπήρξε πανελλήνιο θέμα για το νεογνό που πέθανε γιατί δεν ήλθε το ΕΚΑΒ και σήμερα διενεργείται ΕΔΕ κατά των γιατρών που ζητούσαν να έλθει.
Για το νέο Νοσοκομείο, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα παραδοθεί.
Οι ιδιώτες γιατροί στο νομό προσανατολίζονται την αναστολή των συμβάσεων με τα Νοσοκομεία γιατί έχουν να πληρωθούν μήνες. Οι φαρμακοποιοί ήδη δεν χορηγούν φάρμακα στο Δημόσιο. Αυτοί που μας κυβερνούν, , δεν είναι πολιτικά ανίκανοι αλλά πολιτικά επικίνδυνοι για τον Ελληνικό Λαό».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: