Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες έξω από το εργοτάξιο του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης μεταξύ μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, των κατοίκων και αστυνομικών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κάτοικοι της περιοχής μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα προχώρησαν στο κλείσιμο των δρόμων που οδηγούν προς το εργοτάξιο του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.
Περίπου στις 2 το μεσημέρι στον χώρο έφτασε μια κλούβα της αστυνομίας όπου μετέφερε την δεύτερη βάρδια των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι ξάπλωσαν μπροστά από την είσοδο εμποδίζοντας τους αστυνομικούς να μπουν χώρο του εργοταξίου.
Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν όταν σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν πέταξαν πέτρες και καδρόνια προς τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιακά νοσήματα καθώς και ένας αστυνομικός.
Η ένταση των επεισοδίων ήταν τέτοια ώστε κάηκε ολοσχερώς ένα περιπολικό όχημα της αστυνομίας ενώ συνελήφθη και μια γυναίκα για άσκηση βίας και παρεμπόδιση των αστυνομικών δυνάμεων.
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: