Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΣΕ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ ΤΙΘΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Σοβαρές αποφάσεις για το αύριο της Κέρκυρας


Συνεδρίασε χθες το Δ.Σ του Συνδέσμου Καθαριότητας του Νομού με κυρίαρχο θέμα τα ζητήματα που εκκρεμούν έτσι ώστε να προχωρήσει η 3η φάση κυττάρου στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου καθαριότητας Σωτήρης Μικάλεφ ανέφερε ότι κοινή συνιστάμενη των μελών ήταν ότι εμμένουν στην διαδικασία διαχείρισης στερεών αποβλήτων, μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης η οποία έχει υιοθετηθεί.
Όπως ανέφερε "μας απασχολούν πολλά θέματα, έτσι ώστε να πάμε στην κατασκευή του 3ου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έτσι ώστε να δοθεί μια νέα πνοή και να δοθεί χρόνος να προωθήσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων.
Παράλληλα, ανακοινώσαμε στα μέλη του Δ.Σ. ότι έχουν εγκριθεί οι 34 συμβάσεις έργου για να στελεχωθεί με το ειδικό επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό που χρειάζεται ο Σύνδεσμος για τη διαχείριση των ΧΥΤΑ.
Συζητήσαμε γύρω από τα οικονομικά του συνδέσμου έτσι ώστε οι Δήμοι να είναι συνεπείς στην καταβολή των ποσοστών τελών που απαιτούνται κάθε μήνα για την λειτουργία του Συνδέσμου.
Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, οι προγραμματικές συμβάσεις της ΑΝΕΔΚ θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου και μετά, θα αναλάβει τη διαχείριση ο Σύνδεσμος. Γι' αυτό ζητάμε την συνέπεια όλων των Δήμων σε ότι αφορά τα οικονομικά. Τέλος συζητήσαμε το θέμα της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών, κάτι για το οποίο ο Δήμος Κερκυραίων έχει συνάψει συνεργασία με μία ιδιωτική εταιρία η οποία συγκεντρώνει σε ειδικό κοντέινερ όλες τις ηλεκτρικές συσκευές προς ανακύκλωση. Την μέθοδο αυτή, θα ακολουθήσει και ο Σύνδεσμος καθώς, θα προχωρήσουμε σε σύμβαση με την εν λόγο εταιρία για την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε όλο το νησί, στους οποίους θα συλλέγονται όλες οι προς πέταγμα ηλεκτρικές συσκευές. Παράλληλα, θα φροντίσουμε και για τις μπαταρίες και ιδιαίτερα έξω από χώρους όπως τα σχολεία".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: