Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Παρέμβαση για τις τράπεζες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι από 14 έως 16 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Στη Γεν. Συνέλευση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σ. Καλαφάτης & ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνισμού κ. Λ. Σταυρόπουλος .
Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εξέφρασαν την αγωνία τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και παράλληλα κατήγγειλαν τη μεθοδευμένη ομηρία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών από τις μεθόδους που ακολουθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και ιδιαίτερα οι τράπεζες.
Συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η κάμψη που υπάρχει στην οικονομική δραστηριότητα του τελευταίου διμήνου είναι τόσο μεγάλη που η αγορά δεν θα μπορέσει να επανέλθει ούτε σε ένα χρόνο.
Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2009, ώστε να είναι ρεαλιστικός ,αντικειμενικός και χωρίς υπερβολές, αφού είναι αδύνατο να υπάρξουν ρυθμοί ανάπτυξης του 3%.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας & Ε΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΕ Ελλάδος Γ. Χονδρογιάννης, που συμμετείχε στις συγκεκριμένες εργασίες, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον διαπιστώνεται ότι το τραπεζικό σύστημα αντί να συμβάλλει στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών, με μεθόδους που αγγίζουν τα όρια της παρανομίας, τους οδηγεί στην ομηρία και τον αφανισμό.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει κάθε δυνατή οδό και να εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου οι ηγεσίες των ελληνικών τραπεζών να επιδείξουν σύνεση και να συμβάλλουν στη αποφόρτιση του κλίματος.
Ως Επιμελητήριο Κέρκυρας με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα ,σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς φορείς, θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι απαραίτητα για την προστασία των συμφερόντων των μελών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: