Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ: Χλωμό το τοπίο

Η απόφαση του νομικού συμβούλου του Κράτους θα κρίνει την συμβασιοποιηση του έργου παράκαμψη αεροδρόμιου ή όχι όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου.
Ο κ. Βόσδου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει απευθύνει ερώτημα προς τον νομικό σύμβουλο του κράτους, καθώς είναι σαφές ότι για να πραγματοποιηθεί ένα έργο, θα πρέπει να έχει συντελεστεί και η σχετική απαλλοτρίωση.
Μάλιστα όπως τόνισε "Διαβάζοντας το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει συναφθεί μεταξύ του Δήμου Κερκυραίων και των ιδιοκτητών της γης, γίνεται παραχώρηση της χρήσης της γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπό την αίρεση ότι αν δεν καταβληθούν τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι και την συγκεκριμένη ημερομηνία, οι ιδιοκτήτες επανέρχονται και διεκδικούν με τα δικαιώματά τους.
Ζητάμε από τον νομικό σύμβουλο του κράτους, να μας πει κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει το έργο. Δεν είμαι διατεθειμένος να ξεκινήσουμε ένα έργο και αν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ο Δήμος, να έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Μόλις λάβουμε την απάντηση του νομικού συμβούλου του κράτους, στην συνέχεια θα δώσουμε το οκ για να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο.
Κάτι το οποίο μπορεί να πάρει καιρό. Εάν ο Δήμος μπορεί να εκτελέσει το έργο με δικά του χρήματα, μπορεί να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης και να το εκτελέσει".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: