Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Μισόλογα από Βόσδου

Επέστρεψαν χθες το πρωί όλοι οι φορείς της Κέρκυρας που συμμετείχαν στην Διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου με συναισθήματα θα μπορούσαμε να πούμε απογοήτευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η παρουσία μας δεν ήταν και η αναμενόμενη ωστόσο οι φορείς έκαναν επαφές για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κέρκυρα.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ, Σωτήρης Βόσδου, στις δηλώσεις του παραδέχτηκε την άσχημη εικόνα του ΕΟΤ τονίζοντας ότι "Τα σχόλια τα οποία ακούστηκαν είχαν να κάνουν με την εικόνα του περιπτέρου και όχι με τις επαφές οι οποίες έγιναν.
Πραγματικά το περίπτερό μας δεν ήταν αισθητικά το καλύτερο, γι' αυτό και ο ΕΟΤ θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κατασκευαστή του περιπτέρου γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις τις οποίες είχε".
Ο κ. Βόσδου αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια της έκθεσης υποστηρίζοντας ότι "Από εκεί και πέρα όμως, υπήρξαν σημαντικές επαφές τις οποίες πραγματοποίησαν οι φορείς μας, όπως ο ίδιος ο Υπουργός όσο και ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, με συγκεκριμένους φορείς οι οποίοι αναπτύσσουν δραστηριότητα στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα στην χώρα μας.
Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις απ' την Αγγλική τουριστική αγορά. Εκτιμήσεις οι οποίες συνδυάζονται και με την οικονομική κρίση η οποία πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν όμως μεγάλοι τουριστικοί φορείς όπως η TUI και η Thomas Cook οι οποίοι προβλέπουν για την Ελλάδα αύξηση για το επόμενο καλοκαίρι, κάτω όμως από ορισμένες προϋποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προϋποθέσεις, θεωρούν ότι η Ελλάδα, ως 4ος δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, θα παρουσιάσει την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, αύξηση. Αναφορικά με τα Ιόνια Νησιά, πρέπει να αναζητήσουμε τις πλέον πρόσφορες μεθόδους, ώστε να παρατηρηθεί και στα μέρη μας μία αύξηση. Πρώτος στόχος του Υπουργείο, είναι να διατηρήσουμε τα επίπεδα των Βρετανών επισκεπτών, στα προηγούμενα έτη. Λόγω όμως της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να διεξαχθούν φέτος, ασφαλή συμπεράσματα. Είμαι ικανοποιημένος από τη βραδιά η οποία πραγματοποιήθηκε με τους συγγραφείς. Το τελικό αποτέλεσμα και το αν επηρεάσαμε τον τουρισμό από την παρουσία μας στην έκθεση, θα φανεί το επόμενο καλοκαίρι".
Αναφορικά με την πρόθεση της TUI να "ρίξει" τις τιμές των προσφερόμενων καταλυμάτων από την Κέρκυρα, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ απάντησε πως είναι κατανοητό, ο κάθε επιχειρηματίας να επιτύχει το μεγαλύτερο όφελος για την επιχείρησή του.
Σχολιάζοντας την οργάνωση του περιπτέρου της ΠΙΝ στην WTM, τόνισε ότι "η Περιφέρειά μας αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα του περιπτέρου. Σε ότι αφορά την παρουσία άλλων περιπτέρων όπως της Χαλκιδικής και της Ρόδου, εκεί, τα έξοδά τους καλύφθηκαν από τις Νομαρχιακές τους Αυτοδιοικήσεις και ιδιαίτερα της Ρόδου, από την τουριστική εταιρία η οποία διαχειρίζεται το τουριστικό τους προϊόν, με άμεση συνεισφορά τόσο των τοπικών επιχειρηματιών, όσο και της Τ.Α.
Για τα δικά μας τώρα, η εκπροσώπηση των επιχειρηματιών, είναι κάτι το οποίο ανάγεται στη δική τους δραστηριότητα. Εμείς ως ΠΙΝ παρέχουμε έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να προβάλει και το δικό του προϊόν. Φέτος δεν μας ζητήθηκε από κανέναν επιχειρηματία να τον διευκολύνουμε στον σκοπό αυτό".
Τέλος, σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της ΝΑΚ τόνισε ότι "έγινε σε περίπτερο το οποίο ήταν πληρωμένο από το Υπουργείο Τουρ. Ανάπτυξης. Άλλοι Δήμοι της περιφέρειάς μας σε άλλα νησιά, διαφημίστηκαν με δικά τους έξοδα σε διάφορα, πέρα από την έκθεση, μέρη του Λονδίνου, αλλά και στο Μάντσεστερ".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: