Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εκθεση με θέμα “Πλάθοντας εικόνες από μέταλλο...”

Η Αρμένη Αντωνία αν και μεγάλωσε στη Κέρκυρα, γεννήθηκε στη Γερμανία, από πατέρα Κερκυραίο και μητέρα Ισπανίδα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία. Αφετηρία κάθε δημιουργικής της προσπάθειας αποτελούν τα μικρά παιδιά στο "Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης", που ίδρυσε και διδάσκει από το 2005, μέσα από το οποίο έχει στόχο να κεντρίσει  το ενδιαφέρον για την τέχνη στις μικρές ηλικίες .
Παράλληλα , ασχολείται με την δημιουργία χειροποίητων κατασκευών από διάφορα υλικά (ξύλο, γυαλί, πέτρα, πηλός κλπ), με διακόσμηση εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων αλλά  και με την διοργάνωση και καλλιτεχνική επένδυση κοινωνικών εκδηλώσεων.
Η ανάγκη της για δημιουργία εικόνων, πραγματώνεται με πρωτότυπους τρόπους. Πλάθει με την τεχνική της μεταλλοκοπής και της επίστρωσης υλικών πάνω σε ζωγραφισμένο καμβά, κόσμους και ήρωες που απευθύνονται στη φαντασία τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα. Κόσμους παραμυθένιους, κόσμους εξωπραγματικούς, παρμένους από πολύ αγαπημένα comic, κόσμους δικούς της έτσι όπως τη συνοδεύουν από την παιδική της ηλικία στην ενήλικη περίοδο της ζωής της.
Η θεματογραφία της ποικίλλει. Από τον καμβά προβάλλουν φιγούρες μπαλαρίνας, κορώνες και πυργόσπιτα, λαμπερά καταφύγια, γεμάτα από ζεστασιά και ήρωες που πρωτοστατούν στα παραμύθια.
Με τα πρωτότυπα έργα της δίνει μια άλλη, διαφορετική διάσταση, στην έννοια της διακόσμησης του παιδικού δωματίου, και στην έννοια του δώρου προς ένα παιδί.
Η πρώτη έκθεση της Αντωνίας Αρμένη με τίτλο "Πλάθοντας εικόνες από μέταλλο" πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος το καλοκαίρι στους Παξούς και συγκεκριμένα στο μοναδικό χώρο του παλιού τελωνίου στο Λογγό.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας σας προσκαλούμε με χαρά στην έκθεση των έργων της στη Κέρκυρα, ξεφεύγοντας από τα διακοσμητικά της ευρείας και τυποποιημένης κατανάλωσης, αποκτώντας ένα διακοσμητικό στοιχείο μοναδικής σύλληψης, γιατί είναι ξεχωριστό και χειροποίητο.                 
Η έκθεση, θα λάβει χώρα στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Κέρκυρας, τα εγκαίνια της οποίας,  θα γίνουν 19/11/2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00μ.μ.  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και Τετάρτη 30/11/2011.
Ώρες επίσκεψης το πρωί 10:00- 13:00 και το απόγευμα 18:00 - 21:00. Κατόπιν προσωπικής επιθυμίας της ιδίας ποσοστό των εσόδων της έκθεσης θα δοθεί  στον πολύ σημαντικό σε έργο εθελοντικό οργανισμό "Το χαμόγελο του παιδιού" Κέρκυρας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: